nem vagy belépve:
microcspv    "utazz alternatív kultúrában!"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  

2010-02-19

Valódi cseh étterem és sörház Budapesten

Február 18-án, az idei Torkos Csütörtökön nyílt meg a város legújabb cseh étterme és sörözõje, a Ferdinand Monarchia Cseh Sörház. A 6. kerületben, a Szív utca 30 szám alatt található hangulatos kétszintes sörház igazán ígéretesen indította be mûködését.


A megnyitón részt vett a Cseh Idegenforgalmi Hivatal képviselõje is, akitõl több érdekes információt tudhattunk meg Csehország magyarországi reklámozásáról, illetve a magyar Csehországba irányuló turizmusról.

A magyar turisták számát 100 és 564 ezer között helyezik el, ennyien látogatták meg tavaly Csehország városait, vidékeit. A Cseh Idegenforgalmi Hivatal idei jelszava az lesz, hogy "Kóstolja meg Csehországot!", amit többek közt 7 cseh napok-kal támasztanak alá az ország több pontján, amelyeken nagy hangsúlyt kapnak majd a látványkonyhák és a finom cseh ételek kóstolói.

Ebbe a vonulatba helyezkedik bele a Ferdinand Monarchia étterem és sörház, amit Martin Imre tulajdonos jegyez. Ahogy elmesélte, 30 éve dolgozik a vendéglátóiparban, és úgy érzi, a Ferdinand-dal most egy különleges, újszerû dologba vág bele. A sörház a Bene¹ov-i sörgyár Ferdinand sörének egyedüli magyarországi forgalmazója, és a nyitó sajtótájékoztatón a jelenlevõk elõtt írták alá a forgalmazói szerzõdést a sörgyár vezetõje és az étterem vezetõje (a szerzõdést természetesen sörkoccintással köszöntötték).

Martin Imre az étterem megnyitása elõtt felkért egy dél-csehországi gasztronómust, hogy segítsen kitalálni a hely kínálatát és profilját, plusz leszerzõdtetett egy cseh mesterszakácsot, aki olyan csodálatos ételeket kínált a nyitó résztvevõinek, hogy leginkább a "hibátlan" kifejezéssel írhatnánk le.

Martin Imre elmondta, hogy egyrészt az a céljuk, hogy a hagyományos és eredeti cseh hangulatot szeretnék visszadni a budapesti 6-ik kerületben is, másrészt pedig tradicionális cseh ételeket kínálnak a vendégeiknek. A menü a nyitás után egyre bõvül (ehéten a Torkos Csütörtököt vasárnap estig meghosszabbították), és a tervek szerint jövõ héten fog kikristályosodni a végleges menü.

Lesz "vepøo-knedlo-zelo" klasszikus (sült sertésszelet knédlivel és párolt káposztával), eredeti cseh gulá¹ (amiért kb. annyian rajonganak, mint az elõzõ finomságért), és társaik.

Mindezekhez nagyon finom csapolt Ferdinand söröket ihatunk, világos 10 és 12-est, barna 11-est és egy specialitást, ami a "hét golyó" névre hallgat, és ami egy félbarna 13-as fed.

(A Ferdinand sörgyár termékei tavaly is sok díjat nyertek, a legtöbbet a cseh sörgyárak közül, köztük a "Cseh Köztársaság Söre" megtisztelõ címet.)

Az árakról egyelõre nem tudunk sokat, mindössze a sörárakat: a pohár 450 ft, a korsó 600 ft. lesz. (a hétvégén még a Torkos árakon dolgoznak.)
(Frissítés: Mint a honlapjukról kiderült, kétféle Ferdinand-ot csapolnak a helyen, 10-es világost -egy pohár 360 ft, egy korsó 450 ft-, illetve a 13-as "Sedm Kuli" Hét Golyó vörös sört, aminek pohárja 450 ft, korsója pedig 550 ft. )

Nagyon remek hír, hogy végre Budapesten is létezik egy több, mint megbízható, igazán igényes cseh étterem és sörözõ, ahol egyszerre egyébként 150 vendéget tudnak fogadni, és ahol a hét minden napján megtalálhatjuk a számításunkat, mármint ha eredeti cseh hangulatban, ételekben és sörökben gondolkodunk...

Az étterem adatai: Ferdinand Monarchia Cseh Sörház
cím: 1067 Budapest, Szív u. 30
Telefon: +36 (1) 312-2077
Email: martin.imre@t-online.hu


küldd el ezt a hírt
barátodnak, ismerõsödnek


fb         kapj levelet! - hírlevélre feliratkozás

legutóbbi hírek:

-------------------------------------
Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában
Leonard Nimoy hosszan tartó tüdőbetegség végső stádiumában 83 évesen elhunyt Los Angeles-i ...

-------------------------------------
Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27 Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27
A tizenötödik Frankofón Fesztivál keretében február 27. és március 27. között több mint ...

-------------------------------------
Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez
A Filmalap 420 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Enyedi Ildikó rendezésében ...

-------------------------------------
te is izgultál, hogy mi lesz a TOLDI c. filmmel? Nos, megvan a döntés... te is izgultál, hogy mi lesz a TOLDI c. filmmel? Nos, megvan a döntés...
A Nemzeti Filmalap nem tárgyal tovább Pálfy György rendezővel a Toldi c. film finanszírozásá ...

-------------------------------------
lesz újra Twin Peaks! hurrá? örülünk a hírnek? lesz újra Twin Peaks! hurrá? örülünk a hírnek?
Immár hivatalos a hír, hogy 2016-ban visszajön a Twin Peaks, értsd, új részekkel, szóval foly ...

-------------------------------------
Tökéletesen egészséges - Anca Damian román rendezőnő “családi Tökéletesen egészséges - Anca Damian román rendezőnő “családi" filmje
Anca Damian a filmneweurope.com híradása szerint belekezdett a negyedik játékfilmjébe, aminek a ...

-------------------------------------
A Hátrahagyottak - Az HBO legújabb sorozata A Hátrahagyottak - Az HBO legújabb sorozata
Június 30-án került képernyőre a Hátrahagyottak c. saját gyártású HBO-sorozat első epizó ...

-------------------------------------
Július elsején kezdődik az idei VOLT fesztivál Július elsején kezdődik az idei VOLT fesztivál
Kedden kezdődik és 5 napig tart a mostani, immáron 22. VOLT fesztivál, az egyik legnagyobb szab ...

-------------------------------------

korábbi hírek