nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
Éjfél Után (2004)
Dopo Mezzanotte
After Midnight

. . . . . . . . . . 7.00
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . . 7.6
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 89 perc
nemzetiség:  olasz
műfaj:  romantikus, művész-film
eredeti nyelv: olasz
formátum: feliratos
korhatár minden korosztály látogathatja
c tr tr
A Mole Antonellian Torino jelképe. A maga félhomályban úszó, labirintusszerû folyosóival, szûk csigalépcsõivel és a házak fölé nyúló, szédítõ magasságú tornyával tiszteletparancsoló látvány.
Martino ezért nem egyszerûen egy mindennapi gondnok: õ ennek a varázslatos univerzumnak, a filmmûvészet monumentális szentélyének õrzõje. Szabad óráit is itt tölti - az épület egyik félreesõ zugában rendezte be búvóhelyét. Éjszakánként a csöndes, kietlenül kongó termek életre kelnek, mint a mesékben: az elátkozott palota megtelik élettel, Martino pedig bölcs királyként uralkodik népe, a némafilmek fekete-fehér szereplõi fölött.
Angelo egy piti tolvaj a külvárosból. Életének két dolog ad értelmet: az autók és a nõk - azok is ebben a sorrendben. Angelo egyébként Amanda fiúja.
Amanda gyorséttermi fizetésébõl próbálja fenntartani magát. Keményen dolgozik, hogy megvalósíthassa tervét: átlagos életet szeretne élni távol attól a miliõtõl, amelyben egész eddig része volt. Mégis... joggal tart tõle, soha nem lesz képes változtatni saját sorsán.
Egy végzetes éjszakán, a rendõrség elõl menekülve, Amanda a múzeumban talál menedéket, ahol belebotlik Martinóba. Véletlen találkozásuk mindkettejük számára tartogat csodás pillanatokat, mint ahogy megrázó felfedezésekkel is szolgál. A fiú a magány hosszú évei után kénytelen beismerni magának, mennyire hiányzott neki a gyengédség, egy nõ társasága. A lányt pedig lenyûgözi a mûvészet és az ábrándozás ismeretlen világa.
Aztán egyszer csak betoppan az ördögi Angelo, és a három fiatal élete fenekestül felfordul...


szereplők:
Giorgio Pasotti ... Martino
Francesca Inaudi ... Amanda
Fabio Troiano ... Falchera angyala, Angyal
Francesca Picozza ... Barbara
Silvio Orlando ... Narrátor
Pietro Eandi ... Martino nagyapja
Andrea Romero ... Gyorsbüfé tulajdonos


fényképezte:
Dante Cecchin

vágó:
Claudio Cormio

látvány:
Francesca Bocca

zene:
Daniele Sepe
Banda Ionica

producer:
Ladis Zanini
Davide Ferrario