microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


keresés:
search
A Rettegés Háza (2005)
Amityville Horror, The

. . . . . . . . . . 7.47
(a cspv olvasók szavazata)  itt szavazz !

. . . . . . . . . .
(a cspv szerk-ek szavazata)

hossza: 90 perc
nemzetiség:  amerikai
műfaj:  horror
eredeti nyelv: angol
formátum: feliratos
korhatár 16+
tr tr
információ:

1974. november 13-án egy magánkívüli állapotban lévõ telefonálótól szörnyû hír érkezett a Suffolk megyei rendõrségre. Azonnal kiszálltak a megadott címre, a long islandi Amityville-be, az Ocean Avenue 112. szám alatti házhoz. A nagy, holland gyarmati stílusban épült házban szörnyû bûntény helyszínére érkeztek: az egész családot meggyilkolták. Az eset megrázta és felkavarta az egyébként jellemzõen békés helyi közösség életét. Néhány nap múlva aztán az ifj. Ronald DeFeo bevallotta, õ volt az, aki egy vadászpuskával módszeresen, sorra lelõtte alvó szüleit és négy testvérét, azt állítva, hogy valahonnan a házból hallható "hangok" sarkallták arra, hogy elkövesse a szörnyû gyilkosságokat.

Egy évvel késõbb George (RYAN REYNOLDS - Blade: Trinity/Penge: Szentháromság; Van Wilder/A buliszervíz) ) és Kathy Lutz (MELISSA GEORGE - Mulholland Drive) költöznek be a házba, gyermekeikkel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek - lidérces látomások és kísérteties hangok jelzik a még mindig a házban ólálkodó Gonosz jelenlétét.

Kathy küzdeni kezd a család összetartásáért, miközben George egyre furcsábban viselkedik, éjjel-nappal a ház alagsorában tölti idejét, ahol aztán rövidesen felfedez egy átjárót, amely egy titokzatos "Vörös Szobába" vezet. Míg kristálytiszta, egyértelmû látomások és ördögi hangok kavarognak George fejében, a ház valósággal életre kel a szörnyû végkifejletben, és megtörténnek azok a vérfagyasztó és hátborzongató események, amelyeket azóta is úgy emlegetnek, hogy az Amityville-i Horror.

A rettegés háza - Amityville horror címû film megtörtént esetet, 28 nap vérfagyasztó borzalmát dolgozza fel. Most, 30 évvel a döbbenetes események után, amelyek egy bestseller regény és 1979-ben egy kultusszá vált filmhez szolgáltattak inspirációt, nézzék meg újra a rettegés házát!


szereplők:
Ryan Reynolds ... George Lutz
Melissa George ... Kathy Lutz
Jesse James ... Billy Lutz
Jimmy Bennett ... Michael Lutz
Chloe Moretz ... Chelsea Lutz
Rachel Nichols ... Lisa
Philip Baker Hall ... Callaway atya
Isabel Conner ... Jodie Defeo
Brendan Donaldson ... Ronald Defeo


fényképezte:
Peter Lyons Collister

vágó:
Roger Barton
Christian Wagner

látvány:
Jennifer Williams

jelmez:
David C. Robinson

zene:
Steve Jablonsky

művészeti rendező:
Marco Rubeo

szereposztó:
Lisa Fields

díszlet:
Daniel B. Clancy

producer:
Michael Bay
Andrew Form
Bradley Fuller
Stefan Sonnenfeld
Ted Field
David Crockett
Matthew Cohan