nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  

2013-04-03

A Sziget fesztivál - köztársasági színekben

A Sziget mindig is híres volt a kreatív ötleteiről és folytonos újító kedvéről, egy csomó olyan kommunikációs és más elemet köszönhetünk nekik, amik jó irányba formálták a kulturális életünket. Most azt találták ki, hogy mivel eddig is egy speciális 1 hétként élte meg mindenki a Sziget fesztivált, erre ráerősítve, magukat egy fiktív országként tételezik, ahova vízumot kell kérni, be kell vallani az ott tartózkodásunk valódi okát, és amire saját, jófej szabályok és "törvények" vonatkoznak.

Ahogy Gerendai Károly, a fesztivál alapítója megfogalmazta: "A Sziget egy mesebeli ország lesz, amelyben a mi értékrendszerünk lesz érvényes." Ennek mentén az idei Szigeten a "fesztiválköztársaság" adja ennek a játéknak a keretét, ami azt jelenti, hogy lépten-nyomon ennek a köztársaságnak az elemeivel találkozunk majd, rezidensekkel, "őslakosokkal", vízummal és saját pénzzel.


fotó: sziget.hu

Amúgy pedig más területen is újít a Sziget: a mostani fesztivál a "még több látvány, szín, élmény..."-jelszavával dolgozik. A Nagyszínpadon lesz egy külön látványshow, End Show címmel, David Guetta vezényletével, augusztus 12-én, 21.30-tól. A tervek szerint pirotechnikai-és fényeffektekkel küldik meg a sztár-Dj műsorát, hogy tovább vigyék a Sziget "élményfesztivál" koncepcióját. Idén több pénzt tudnak fordítani a látványos külsőségekre, Gerendai Károly elmondása szerint miután a fesztiválszervezésben 18 %-ra csökkentették az ÁFA-kulcsot, a fennmaradó összeget (500 ezer eurót) a Sziget látványvilágának felturbózására szánhatják.

Természetesen a helyszínekkel is ismét variálnak a szervezők, aki nagy nehezen megtanulta, hogy tavaly hova került melyik színpad, az most újrakezdheti a tanulást. Ami még újdonság, hogy végre a Dunában való megmártózást is lehetővé teszik a szervezők, biztonságosan, egy külön "beach" szabadstrandon a sziget északi csücskénél, ahol homokos part, nyugányak és vendéglátás várja majd a szigeteseket. (Ennek borítékolhatóan nagy sikere lesz a külföldi fesztiválozók körében...)


fotó: sziget.hu

Másik új elem a Romkocsma Negyed, ahol értelemszerűen Budapest trendi romkocsmái képviseltetik magukat.

A több látvány és a színesség jegyében rendeznek naponta többször Color Party-kat, ami úgy néz ki, hogy - egy indiai fesztivál által megihletetten - szigetezők festékpatronok ehető és kimosható tartalmát szétszórva színkavalkádot teremtenek.
A szervezők igyekeznek még tovább növelni a szolgáltatások színvonalát, ami már eddig is elismert volt a külföldi fesztiválozók körében, látványosan fejlódnek a higiéniai szolgáltatások, profi bio-WC-kel és még több tusolóval. A vendéglátás színvonalát is emelni kívánják, csak remélhetjük, hogy ez nem az exkluzivitás irányába tolja (tovább) az éttermek, ételes standok kínálatát, illetve a még magasabb árak felé.


fotó: sziget.hu

A jegyárakat még nem tudjuk, de a tavalyi kedvezmények megmaradnak, így az 50%-os csoportos diákbérlet, vagy - ha a mobilszolgáltató lehetővé teszi- az 1000 Ft/egy óra a Szigeten-akció, ami egy visitor-jegyféleség. A két éve beindított City Pass nevű karszalagos megoldás is tovább él, bár az első évben igazán jól kitalált és jutányos konstrukció (7000 ft-ért egy hétig ingyen lehetett használni a budapesti tömegközlekedést és az összes budapesti gyógyfürdőt) tavaly (Vitézy Dávid és csapatának az ötlete nyomán) már egy egyáltalán nem kedvezményes és nem vonzó pass lett, összesen két fürdőbelépéssel.

A Sziget honlapja és facebook oldala ez.




legutóbbi hírek:

-------------------------------------
beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás
Kedd reggel, a vásárcsarnok előtt bazi nagy gödör keletkezett az úttesten. A kár nemcsak anya ...

-------------------------------------
Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat
A Pápa nyakában egy barikával fotóztatta magát - a klasszikus jó pásztor beállításban, eze ...

-------------------------------------
kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét
Boris Johnson-nak elnézést kellett kérnie, amiért a bringája csomagtartóján vitte feleségét ...

-------------------------------------
ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :) ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :)
Minden idők egyik legklasszikusabb időutazós filmje immár maga is idő-trippé vált. 30 évesek ...

-------------------------------------
Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia
Ma Nemes Jeles László filmje, a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban. ...

-------------------------------------
"remek" hír a Föld Napján: Norvégia a fjordba önti a hulladékot
Az aktivisták nagyon kemény ellenállást ígérnek, polgári engedetlenséget ideértve, ha zöld ...

-------------------------------------
Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában
Leonard Nimoy hosszan tartó tüdőbetegség végső stádiumában 83 évesen elhunyt Los Angeles-i ...

-------------------------------------
Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27 Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27
A tizenötödik Frankofón Fesztivál keretében február 27. és március 27. között több mint ...

-------------------------------------

korábbi hírek