microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2012-02-26

Utazás a Rejtélyes Szigetre 3D

Verne 3D-ben


Miután az Indiana Jones-féle kalandfilmeknek régen leáldozott, a 2010-es években már tizenéves srácok a klasszikus kalandfilmek főszereplői. Az Utazás-sorozat első darabja 2008-ban jelent meg (Utazás a Föld Középpontja Felé), és annyira mérsékelten volt érdekes, hogy nem gondoltuk volna, hogy kap egy folytatást. A második filmben csak a főhős srác jelenti a folytonosságot, egyedül ő bukkan fel ismét, és ezúttal nem a nagybácsijával, hanem a mostohaapjával indul el a világ végére.

A történet most sem egetrengető, a Sean nevű főhős Verne Rejtélyes Szigetét keresi, és meg is találja, mert az anyja éppen egy Dwayne „The Rock”Johnson kaliberű fickóval él együtt, aki vállalja, hogy segít a nevelt fiának.



Elindulnak, és az első állomáson felszedik a további két szereplőt, Vanessa Hudgens-t, mint bombázó és talpraesett tinilányt, és Luiz Guzmán-t, mint vicceskedő, szerencsétlenkedő kisrepülő pilótát, egyben a lány apját. Most már csak egy szereplőre van szükségünk (hogy ne legyen annyira szimmetrikus a négyes), ez lesz Michael Caine, aki a folyton vigyorgó és beszólongatós stílusával olyan, mint az Indiana Jones apa (Sean Connery) parodikus megfelelője.

Ők öten közepesen izgalmas, de elég látványos kalandokat élnek át, változatosságban és fantáziában csak messziről közelítve Verne képzelőerejét, de az a tény, hogy 3D-ben láthatjuk ezeket a kalandokat, jót tesz a szórakozásunknak.

Persze 2D-ben is megtudnánk nézni ezt a filmet is, de az alkotók az egyszerű történettel, és a szereplők közti nem től eredeti párbeszédekkel és kapcsolatokkal nagyon építettek arra, hogy 3D-ben a kalandok látványa elvisz mindent. Kb. így is lett, miután a fejünk mellett hasítanak el az óriásméheken utazó szereplők, és kézzelfogható távolságban láthatjuk az Atlantisz elsüllyedését, felvesszük a kalandfilmes hangulatot, és nem várjuk, hogy bármi érdemleges történjen a vásznon.


A magyar szinkronok jók, Dwayne „The Rock”Johnson pedig az idióta akciói mellett is szimpatikus, úgyhogy végül a kalandfilmes szinten egy elfogadható 94 percet tölthetünk el, szigorúan csak egyszeri használatra, jó-közepes színvonalon, a 3D-s látványra kihegyezve. Azért nem vagyunk benne biztosak, hogy szükség lesz egy harmadik filmre is...

-olasz-
2012-02-26

Címkék: Dwayne „The Rock”Johnson



:::::::
  LÁSD: Utazás a Rejtélyes Szigetre 3D info-file
:::::::  (Journey 2: The Mysterious Island 2012.)