microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: cikkek -> filmekről

2013-02-21

Die Hard: Drágább, Mint az Életed

Halj meg másképp!


Hosszú ideig gondolkoztam, hogy pozitív kicsengése legyen a véleményemnek, elvégre mégiscsak Magyarországon forgatták, Kamarás Iván, megminden, de csak a méla unalom, amivel hirtelen jellemezni tudnám az állapotomat a film megtekintése után.

Nagy elvárásaim nem voltak, elmélyülve majszolgattam a kukoricát az első néhány percben, amikor is majdnem sokkot kaptam, engem átvertek, ennek a filmnek Bruce Willis apukája a főszereplője! Csendben keseregtem az idő múlásán és próbáltam élvezni a rendkívül izgalmasra tervezett pillanatokat, de csendes melankóliámból felrázott egy képkocka, hiszen ez egy HÉV!



Felültem félalvó pozíciómból és próbáltam lelkesedni, én tényleg próbáltam, de a rémesen gyenge dialógusok és dramaturgia egyszerűen nem engedi a két percnél hosszabb odafigyelést. Ganxta felbukkanásánál ébredtem fel másodszor, ekkor már világos volt, hogy nekem, magyar nézőnek ez a film a "fedezzünk fel minél több hazai helyszínt és szereplőt" játékká fog maximum alakulni, közben szolíd szendergéssel.
A végén valószínűleg rájöttek az alkotók, hogy még egy rendes véres, fejleszakítós jelenet sem volt a filmben, ezért azt gyorsan pótolták, majd a csavarnak szánt, sok robbantással és lövéssel tűzdelt szánalom alatt már csak kínosan vigyorogtam, amikor a mellettem ülő hímnemű kiskorú annyit megjegyzett, hogy azért ez a jelenet jól volt megcsinálva...

-Kriszta B.-
2013-02-21

Címkék: Bruce Willis, Die Hard



:::::::
  LÁSD: Die Hard: Drágább, Mint az Életed info-file
:::::::  (A Good Day to Die Hard 2013.)