microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: szocio -> társadalom, média, nők, demokrácia

2021-02-14

Vakcina Háború (Vaccine War) @ Feb '21 (/1).

OV vs. EU (Orosz Vakcina vs. Európa)


Nagyban zajlik a Vakcina Háború, amely során, akárcsak a VH II. (2. Világháború) idején, a cél a “befolyás-szerzés”, a hatalmi újrapozicionálás. Per pillanat Európa meghódítása a fő cél. Magyarország pedig főszereplő…

illustration
foto: 444.hu (átdolgozva) link

Az események annyira sűrűek, és annyira gyorsan változik a “harci helyzet”, hogy mire leírsz egy mondatot, máris új tények lépnek érvénybe. Éppen ezért maradjuk a távirati stílusnál (végül a történelemkönyvekben is mindent csak távirati stílusban írnak le, szóval, mi miért ne járnánk el már most ugyanígy?)

Az “ostrom” új fordulatot vett… az Orosz csapat elkezdett “itt a vörös, hol a piros”-t játszani. Kiderült, hogy a nagy mellényű “benyújtjuk engedélyeztetésre az EU-hoz” médiahírekből (Jan 29.) semmi sem igaz. És itt nem a média fáradhatatlan munkásai a hunyók, ezúttal sem, hanem a hamis információkat közlő Orosz vakcinagyártó vállalat ügynökei, kommunikátorai.

Eddig úgy nézett ki, az Orosz versenyző beadta a vakcináját az EU-hoz engedélyeztetésre, miközben magyar biznisz-partnereik már el is kezdték a oltást saját lakosságukon. Ez a szituáció GIGA előnyt jelentett az Oroszoknak, mivel a közvetlen ázsiai versenytársuk, Kína sosem tette meg ugyanezt, nem adott be engedélyezési kérelmet az EU-hoz. Így az Orosz Vakcina (OV) európai szemmel sokkal legitimebb, mint a kínai. Nemde?

illustration

 

De Feb 10-én azonban az EMA (az Európai Gyógyszerügynökség), közleményt adott ki, mely szerint NEM ADTAK BE az EMA-hoz semmit az oroszok engedélyeztetésre.
lásd: https://www.ema.europa.eu/en/news/clarification-sputnik-v-vaccine-eu-approval-process

Erre fel az orosz nemzeti gyógyszergyártó a Twitteren közölte, hogy de igenis beadtak… és odatették a screenshot-ot, ami illusztrálta, Jan 29-én engedélyt kértek – írta meg a Telex.hu feb 10-én: https://telex.hu/koronavirus/2021/02/10/ema-cafolja-szputnyik-v-orosz-vakcina-engedelyezesei-kerelem

A történet itt nem ért véget, Február 11-én már megjelent a szituáció elemzése, beleépítve a fejlemények sorába az Orosz vakcina gyártó válaszát. Ekkor kiderült, az EMA_hoz semmi nem érkezett a Szovjet, bocs Orosz Szputnyik vakcina engedélyeztetésére. Lásd Ian Schofield remek cikkét az “informa.com”-on:
https://pink.pharmaintelligence.informa.com/PS143771/EMA-No-Application-Received-For-Sputnik-V-Vaccine

Továbbá kiderült, hogy egy teljesen másfajta helyre adtak be beadványt, oda, ahova az EU tagállamokból lehet beadni hasonló kérelmeket. Azaz, BEADTAK egy NYILVÁNVALÓAN ÉRVÉNYTELEN kérelmet, és ezt állították be kérelem benyújtásként a világ előtt… Európa előtt…

Nem jött be.

Európa Európa, még mindig.

Az ostrom azonban tovább zajlik. Érkeznek a méregdrága Kínai vakcinák. És érkezik az 1 millió Szputnyik is. Persze, csak lassan, de ez nem zavarja a jelenlegi magyar kormányt. Ahogyan az sem, hogy a Pfizer-féle vakcina PILLANATOK ALATT továbbfejleszthető a mutációkhoz igazodva, míg a kínai technológiájú vakcina NEM.

Mindeközben Csehország bejelentette, lásd a TELEX cikkét (ua), hogy csak olyan vakcinát alkalmaznak a polgáraikon, amit az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezett. A cikk a REUTERS cikk alapján készült, értsd, mindezt a Reuters (10-én) megírta, tehát világhír a világsajtóban, lásd:
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-czech-vaccine-idUSL1N2KG0LK

Nos, Csehország más kategória, mint Magyarország, de ez hosszú sztori. A lényeg az, hogy a magyar sajtó ezzel együtt jó és működik, és teszi a dolgát – ezer köszönet nekik (nektek) <3

PS:

Ja, OV (Orbán Viktor) szokásos pénteki beszédében – a horgászbotos, mikrofonállványos beszédek – ezt találta mondani:

Miért gondoljuk, hogy európaiak okosabbak lennének, mint mi? “

LINK az régi “ujj” index.hu helyén, az új indexen… ITT

Ooops… Mi, magyarok európaiak vagyunk. OV más csapatban játszik?

 


Címkék: Szputniyk V, OV, Orosz Vakcina, Orbán Viktor