csapnivalóhome 

Mész az utcán, veszel egy jegyet, beülsz, de aki kijön a moziból, az már abszolút nem te vagy, hanem valaki más. Ne tudd meg! - talán ennyit lehetne mondani a Ryan közlegény megmentésérõl. Biztos, hogy a leghihetetlenebb film az egész világon.
 Azt hittük, ismerjük Spielberget, azt is hittük, tudjuk, ki az a Tom Hanks, meg hogy milyen egy mozifilm, de nagyot tévedtünk, és az a legfurább, hogy örülünk ennek. 20-25 év múlva talán már lehet olyat mondani, hogy „az olyan filmek, mint pl. a Ryan közlegény ...", de jelenleg ez az egyetlen. 

A reklámok után elkezdõdik a film, és jön egy jelenet, ami elkábít, hogy te tényleg egy moziban ülsz, és tényleg egy Spielberg filmet nézel. Aztán, egyetlen pillanat alatt ott vagy benne a filmben, és ...... tulajdonképpen ennyi. Beléptél egy „idõ-cucccba",

 

 és éppen 1944-et írunk, mondanánk könnyedén, de te valahogy éppen a Normandiai partoknál kötötttél ki, és éppen a legszerencsétlenebb partszakeszon, az Omahán. (javasoljuk, hogy erre a „linkre majd késõbb térj vissza), junius 6. 

Negyvenhatban, amikor a kis Spielberg megszületett, senki sem gondolhatta, hogy 51 éves korában felfedezi az idõutazást, és hogy különbözõ elterelõ mûveletekkel (ezt is késõbb) addigra olyan sikeressé teszi magát, hogy a föld szinte összes lakóját magával tudja oda vinni. Pedig ez történt. Ez történik, mindenki partra száll, óránként indulnak a járatok..
(folyt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12