A rúzst cseréljétek rajtam, és ne engem ..

Cindy Crawford azzal vádolja a Revlon-t, hogy elavult aktualitást csináltak az arcából, hogy miután használták egy ideig, most leveszik műsorról, mert "kiment a divatból". A Revlon, akivel Cindy Crawford 11 éve van szerződésben, most azzal álltak elő, hogy termékük, a vörös rúzs többé már nem a megfelelő kinézetet kölcsönözi Cindy-nek, (és vélhetőleg viszont). A 34 éves modell és anyuka erre azt nyilatkozta, hogy "amikor vörös rúzzsal fotóznak, nem fontos, hogy fehér háttér legyen mögöttem". Majd úgy folytatta, hogy "a Revlon kihasználhatta volna a fejlődésemet, most, hogy anya vagyok, és férjes asszony, az image-em átment 100% üzletasszonyba, amit egész előnyösen kihasználhattak volna Revlonék" –mondta a USA Today-nek. Cindy szerint a Revlon nem szeretné, ha az emberek úgy fognák fel, hogy amiatt váltak meg tőle, hogy túl öreg, mert ez elidegeníthetne jó sok vásárlót. A 80-as évek óta milliárdokról milliókra törpülő forgalmú Revlon az "új korszak új arcát keresi" most, és remélik, hogy a keresésnek forradalmi eredménye lesz.

Robert Downey Jr.
augusztusban szabadult a börtönből, de már megint sikerült egy éjszakát
őrizetben töltenie drogbirtoklás vádja miatt. November 26.-án hajnalban sétált ki a Palm Springs-i fogdából, 15 000 dollár óvadék ellenében. Downey ellen a vád kokain, metamfetamin birtoklása volt, illetve az, hogy ezeknek a hatása alatt állt.

A rendőrség egy névtelen telefonhívást kapott, amelyből megtudta, hogy Downey Jr. a Palm Springs-i üdülőhelyen drogot és fegyvert tartott a hotelszobájában A rendőrség kiszállt, és azonnal őrizetbe vette a 35 éves színészt. A talált drog mennyiségéről azt mondták, hogy a magánfelhasználás keretein belül volt. Az ügy a karületi ügyész elé kerül, és December 27.én Downey-t könnyen bíróság elé állíthatják.
Robert Downey Jr.-t 3 alkalommal tartóztatták le 96-ban, melyek közül a nevezetes június 23.-ai letartóztatás során a vizeletében morfiumot, heroint, marihuánát, váliumot és kokaint találtak, (mint ismeretes, a kábítószerek hetekig nem távoznak az emberi szervezetből, így a fenti drogok jelenléte Downey szervezetében nem azt jelenti, hogy aznap, vagy előző este ezeket a szereket mind használta).

99 júniusában azzal, hogy nem vetette alá magát a drog-tesztnek, beismerten megszegte a próbaidejét, és 3 év börtönbüntetésre ítélték, melyet a Californiai állami Fegyintézetben kell(ett) letöltenie.

2000 augusztusában 5000 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, miután a fellebviteli bíróság megállapította, hogy az előző bíróság az elkövetett bűnhöz képest helytelenül magas büntetést rótt ki, és mindezt azzal is kiegészítette, hogy Downey már elegendő időt töltött börtönben a drog-birtokláshoz képest, vagyis lerótta adósságát a társadalom felé.

 

November 29.-én Madonna koncert
zajlott Londonban, mégpedig egészen limitált közönség számára, 3000 embert hívtak meg. A korlátozott számú közönségen felül azonban milliók nézhették majdnem élőben a koncertet, a Microsoft MSN.Com site-ján keresztül. A koncertet 25 kamera vette, és ezek képeit küldték "ki az internetre". Ez az esemény egy digitális mítosz jövőjét is kicsit befolyásolta, nevezetesen a az "élő internetes közvetítés" mítoszát. Akik például nem ismerik az internetet, vagy nincs még konkrét tapasztalatuk, egy ilyen élő közvetítést tetszőlegesen űrkorszakbelinek képzelhetnek el, a majom azonban beleugrott a vízbe, noha az eredményeket eltérően értelmezi a két oldal.

Sokak szerint 10-ből 9 internetező csalódott, például azért, mert egyáltalán nem is tudott rákapcsolódni az adásra. Akiknek sikerült, csalódottak lehettek a minőség miatt, amin itt azt kel érteni, hogy "nem is olyan volt, mint a tévé", (mármint egy kicsi tévé). Akadozó képek, fagyások, meg minden, ami elképzelhető. Még a nagyon komoly, élvonalbeli felszereltségű embereknek sem volt egyszerű az életük, és arra, hogy az átlag-internetező miken mehetett keresztül ugyanazokban a percekben, csak hátborzongással tudtak gondolni.

Mégis, 9 millió ember konkrétan sikeresen vette az adást, ami nem kis dolog. A koncert-közvetítés konkrét mérföldkövet elsősorban abban jelent, hogy mostantól elkezdett egymástól távolodni, illetve szeparálódni az "átlag-internetező" és a "high-speed" internetező eddig is létező kategóriája.

 

John Travolta 607 000 dollár adóval
tartozik az IRS (adóhatóság) szerint. A büntetéssel együtt több, mint 1 milliót akartak behajtani a 46 éves sztártól, aki filmenként átlag 20 milliót keres. De különféle csavarok révén Travoltának sikerült levinni az összeget a fenti 607 ezerre, plusz előhozta, hogy egy Atlo inc. nevű cég révén mintegy kétmilliós vesztesége jött létre. A Times szerint az Atlo csak egy "S corporation", egy névleges üzletet bonyolító cég, amelyet a gazdagok általában arra használnak, hogy az adójukat lefaragják. A sztárok adóproblémáit általában zárt ajtók mögött intézik el, még ideje korán, és nem jutnak el a nyilvánosságig. Travolta azonban komoly tisztséget tölt be a Scientológiai Egyházban, amely egyház az IRS esküdt ellensége, és viszont.

A Mi Gólyánk,
a Kilencedik Emelet, a Tisztelt Cím és a Magányosok Klubja mind Gyarmathy Lívia rövidfilmek, és ezeket most megvásárolhatjátok VHS kazettán.
A Tisztelt Cím. 1971-ben készült, 19 perces dokumentumfilm, Koltai Lajos fényképezte, és arról szól, hogy "mindenki várja a postást".
A Kilencedik emelet 77-es film, 38 perces, és egy széthulló család emberfeletti küzdelmét mutatja be, szintén fekete-fehérben, és a70-es évek remek magyar dokumentumfilmes vonalába illeszkedik.
A Magányosok klubja szintén a 70-es években készült, (76), és 19 percben foglalja össze, hogy hogyan válik egy magányos ember élete tragikussá, illetve, hogy egy tragikus sorsú ember élete hogyan válik komikussá. A fentiekkel szemben a Mi Gólyánk 29 perces és 99-ben készült, és színes.

A Grincs az ünnepen is, továbbra is az első.

Hét éve nem volt olyan Hálaadás-hétvége, hogy ne Disney-film vezette volna a nézettségi listát az Egyesült államokban.

Természetesen minden filmforgalmazó nagyon odafigyel erre a tengerentúlon oly fontos ünnepre - de ezt a kicsit csúnya, kicsit gonosz zöld mumust a Hatodik érzék stábjának, sőt 102 kiskutyának sem sikerült leszorítania a trónról. A múlt heti 55 millió dolláros bevétel után ezen a mögöttünk álló – második – hétvégén 52,4 millió dollárt költöttek Grincs-mozijegyre az amerikai nézők, így az összbevétel elérte a 137 millió dollárt. “Biztos vagyok benne, hogy A Grincs az ünnepek alatt, sőt még januárban is velünk lesz – nyilatkozta a Universal egyik képviselője. – és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ilyen indulás után minden idők legtöbb bevételt hozó filmjévé válhat.” A Grincs – Magyarországon jövő héttől, azaz már december 7-től a mozikban.

-uip-
Disney: évi egymilliárd a terv

Disney két legújabb filmjének köszönhetően ott áll a rekord kapujában: A sebezhetetlen (Unbreakable, magyarországi bemutató: január 4.) és a 102 kiskutya (102 Dalmatians, magyarországi bemutató: február 15.) múlt heti nagysikerű bemutatója után a stúdió éves hazai bevétele kevéssel az egymilliárd dollár előtt tart. Ebből pedig az következik, hogy a jövő héten disney-ék egészen biztosan ünnepelhetnek. Könyvelhetik, hogy a stúdió – eddig példa nélkül álló módon – harmadszor is képes volt átlépni az álomhatárt. A múlt hétvégén a Hatodik érzék rendezője és főszereplője, M. Night Shyamalan és Bruce Willis új misztikus thrillerére valamint a Glenn Close, Gerard Depardieu és 102 pöttyös kutyus közreműködésével készült vígjátékra együtt több mint 72 millió dollárért vettek jegyet az Egyesült államokban; a főkönyv vég összege így jelenleg a 964 millió dollárnál tart.

A hollywoodi nagyok közül eddig a Sonynak, a Paramountnak és a Warner Brosnak egyszer sikerült idáig jutnia – de még senki nem volt képes arra, hogy megismételje ezt a teljesítményt.

A Disney stúdiónál először 1994-ben örülhettek ekkora sikernek – abban az évben Az oroszlánkirály volt a főszereplő: idén ehhez kutyusokra, valamint egy különleges képességű férfira volt szükség.

IC Press

Bosley szerepében: Cameron Diaz

Egy filmszínésznő estében a fiatalság csak érdem lehet. Cameron Diaz sem szégyelli különösen, hogy amikor legújabb sikere, a Charlie angyalai az amerikai tévékben eredetileg híressé vált, ő még csak óvódás volt. Nemrégiben újságírók nagy nyilvánossága előtt bevallotta, hogy akkoriban nővérével sokat játszottak Charlie-sat. A szereposztás ilyenkor a következő volt: az idősebbik Diaz alakította Farrah Fawcett-et, szükség esetén a másik két angyalt, Cameronnak pedig mindig ugyanaz a szerep jutott: Bosley-é, akit az új filmben Bill Murray alakít.

- Bocs, tévedtem, te vagy a jobb – mondta testvére Diaznak a Los Angeles-i premier után. – Ha legközelebb játszunk, én vállalom Bosley szerepét.

Ehhez persze Bill Murray-nek is lesz egy-két szava. Már csak azért is, mert a film hatalmas sikerének köszönhetően már megkezdődtek az előkészületek a második részre: éppen most folynak a szereplőegyeztetések, és úgy tűnik, nagyon sokan fiatal színész és színésznő akad, aki szívesen kezdené pályáját a Charlie angyalai 2.-ben, ha esetleg valamelyik sztár nem vállalja a folytatást...

IC Press

Chalize Theron: nem túl szép?

Amikor Charlize Theron elkezdte színésznői pályáját, a szakmában szinte általános volt az egyetértés: ez a lány túl szép. Ha valaki annyira tökéletes, mint ő, arra szinte lehetetlen szerepet osztani. Theron azonban bebizonyította, hogy nemcsak szép, hanem kiváló színésznő is. és ha kell, az ügy érdekében szívesen játszik egy kicsit csúnyábbat is saját magánál.

Legújabb filmjében, a Férfibecsület-ben (Men of Honor, Magyarországi bemutató: 2001. március) Robert De Niro és Cuba Gooding Jr. oldalán katonafeleséget alakít, De Niro, a mániákus kiképzőtiszt feleségét, aki nap mint nap alaposan a pohár fenekére néz.

Arról, hogy az alkoholista mennyire nem szép, a fiatal Dél-Afrika-i színésznőnek meglehetősen közvetlen tapasztalatokkal rendelkezik. 15 éves volt, amikor anyja agyonlőtte a részegen családjára támadó férjét, gyermekei apját. Charlize szemtanúja volt az eseményeknek, és azóta sem szabadult az emléktől.

- A Férfibecsület forgatása közben sokszor eszembe jutott, hogy egy film mennyire hasonlíthat a valósághoz – mondta erről. – Lehet, hogy az emlék segítségével jobban tudtam játszani, jobban értettem, mekkora a tét, de nincs olyan szerep, ami segítene megszabadítani az emlékeimtől.

Ha megszabadulni nem is lehet tőlük, legalábbis enyhülhetnek az emlékek – a Férfibecsület-et ugyanis sokan az Oscar-díj egyik befutójának tartják. Ha pedig így van, a 25 éves színésznő jövő tavasszal talán már a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjával kezében gondolhat vissza nehéz gyermekkorára.

IC Press

Liz Hurley megmutatja, mit tud

Az ördögnek megvan a véleménye a férfinemről. Legalább is Liz Hurley-nek, aki a csábító Sátánt alakítja Brendan Fraser mellett A bájkeverő (Bedazzled, hazai bemutató: december 14.) című pokoli vígjátékban. A filmben a 35 éves egykori modell számtalan – többnyire mélyen dekoltált, magasan sliccelt – ruhában mutatja meg magát: olyan kacér, amilyen filmen még nem volt. Ez a szerep – úgy látszik – bölcsebbé is tette. Már pontosan tudja, mi mozgatja a világot.

- A hit hegyeket mozgat; van, aki szétosztja a pénzét a szegények között, mások 40 napig böjtölnek, de ha egy csinos csaj leveszi a melltartóját, minden férfi egyformán dadogni kezd és meghülyül – nyilatkoztatta ki nemrég a bűn földi helytartója. - Az ember esendő, de a férfinél nincs esendőbb. Sem nevetségesebb.

E felfedezés vezette talán a színésznőt következő filmszerepe kiválasztásakor. Liz ugyanis már aláírta a szerződést, mely szerint Sean Penn oldalán főszerepet játszik majd Kate Bigelow új, A víz súlya című thrillerében. A történetről még keveset tudni, de annyi már nyilvánosságra került, hogy az egyik jelenetben Liz öltözéke csupán néhány jégkockára korlátozódik majd. Hátborzongató kilátások...

IC Pressoldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29