csapnivalóhome 4.szám
 
 
Bad boys
A mûsoros-kazetták királya

Vannak pillanatok, amikor az ember átgondolja az életét, mit csinálhatott volna jobban, meg ilyenek. Ha újra kezdhetném, úgy csinálnám, hogy már akkor megnézném a Bad boys-t, amikor még moziban adják, csakhogy minél nagyobb legyen a kép.

A Bad boys minden bizonnyal az egyik legeslegjobban sikerült film, ami valaha a tékákba került, amikor a legkülönfélébb emberek arról beszélgetnek, hogy milyen filmeket láttak, a bé betûhöz érve, szóval a bad-boys mindig a nagy egyetértés tárgya, arra nem lehet nemet mondani, és nem csak közben, hanem még utólag sem, mert kimeríti a szórakoztató anyag fogalmát. 
Valójában minden egyes alkalommal, ha tékába megy az ember, azt kívánja magának, bárcsak lenne még egy film, ami pontosan ugyanilyen, csak még nem látta, de sajnos, bad boys csak egy van, „the one and only".

egyik csaj -
Egy-egy film, amikor elkezdõdik, általában már a feliratokból lehet látni, hogy milyen lesz, hát még az elsõ jelenetekbõl, hiszen a filmek eleje a használati utasítás feladatát tölti be. Egyszerûen megtudjuk, hogy mit vállal a film, hogy miben lesz részünk a következõ jó sok percben. Sõt, méginkább azt tudjuk meg, miben nem lesz részünk. Hogy az adott filmben nem fognak lövöldözni, vagy nem lesz benne csaj-szereplõ, vagy egyáltalán nem is szórakoztató filmrõl van szó. A Bad boys éppen nem így csinálja, mindent bevállal, és teljesíti is! 
 Már a kezdõ-jelenet annyira tele van energiával, helikopteres siklórepülés a víz felett, eléggé beindult zenével, amit itt látunk, annál jobbat soha nem csináltak film elejére, max ugyanilyen jót. Hálistennek a szinkron is kitûnõ, negatívhõs hangunk Székhelyi József! 
Will Smith olyan rendõrt játszik benne , aki éppen Porschéval közlekedik, és nem is lassan, örökölt egy csomó pénzt, de attól még rendõr. Egy az egyben, mintha saját magát hozná, a borzasztóan fiatal és elképesztõen tehetséges fickót. 

másik csaj -

 

A csaj -   - nem a társuk, csak nem merik egyedül hagyni ...
A film operatõre (Director of photography-ja, Howard Aetherton) szintén nagyon belecsapott a húrokba, belevágta a fejszéjét, feldobta a garast, stb., van olyan, hogy hosszú-hosszú perceken keresztül csak rohannak, mindenen keresztül, és a másodpercekre esõ komoly felvételek száma üti-veri a más filmekben összesen elõfordulókét. Szóval Porsche, és az jellemzõ a filmre, hogy Will Smith a pálya szélérõl csont nélkül kosarat dob, vágás nélkül (az egyik jelenetben). Minden tökéletes, és a nõ ellen sem tud lenni semmi kifogásunk, õ is több, mint jó, a pár évvel ezelõtti bakancs-miniszoknya divat legkiválóbb képviselõje, a negatív hõs is tökéletes, és tökéletesen negatív, ráadásul szintén bírja a sebességet, ami az egész filmet úgy járja át, mint valami nagyfeszültség. A film további erõsségei a tökéletes és tökéletesen kivitelezett jeleneteken kívül a sok-sok szöveg , illetve dialógus, be nem áll a szájuk, és ráadásul egészen jókat mondanak, a humor pedig megint csak folyamatosan „ott van". 
Enélkül a film nélkül Will Smith nem lehetne az, aki, hiszen a nem kifuttatott tehetség csak ígéret, de semmi több, itt viszont megmutathatta, mi mindenre képes, és szerencsés módon, mint aki tényleg valami isteni burokban született, nem dobta ki az ablakon, amit a filmbe beleadott, nagyon is jó helyre került. Így, amikor a tv-nk képernyõjén éppen azt meséli el, ahogy a  Mr. Spielberg felhívta, a felesége szólt neki, hogy õ van a vonalban, de Willie éppen a fürdõszobában volt, és egy szál gatyában, és mondta, hogy majd jön, de elõtte mindenképp felöltözik (szóval nem siette el). Aztán odament a telefonhoz, és jól tette, hogy elõtte felöltözött, mert Spielberg mondta, hogy itt parkol a szomszédban a helikopterével, és hogy elmehetnének egy megbeszélésre, (még a Man in Black idején). Tanulság, legyél nyílt, és ne kapkodd fel a telefont, hanem intézd el elõtte, amit akarsz, mert sokkal nagyobb égõ gatyában felvenni, és utána azt mondani, hogy bocs, most még épp nem vagyok kész. Akkor is minden bizonnyal õ az egyetlen ember, aki Spielberget, a nagy és nagyszerû, ráadásul szemérmetlenül sikeres és tehetséges producert egy percet is várakoztatta. De meg tehette, hiszen Will is éppen olyan tehetséges, sõt sikeres is, és akkor már megcsinálta a Bad boyst, és egy ilyen szerepbõl, egy ilyen filmbõl egy életben bõven elég egy is! Ha véletlenül még nem láttad, szerencsés vagy, mert még megnézheted elsõre is. 

-JP-

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12