The big picture
Csapnivaló
Levesben
A Játékos
Big Picture

Kevin Bacon, átveszi a díjat a film elején

Filmbeli barátnője

A hóeséses jelenet felvétele

A nagy mozi

Az mtv europe-on a „movie special" helyén, Big Picture címen futott, a filmeket bemutató mûsor. Ezt a címet, bizony a The Big Picture c. film-tõl vették át, ez is jelzi talán, hogy mennyire Cult ez a film, különösen az Észak-Ameria-i filmesek körében. A film 89-es, Kevin Bacon -nel a fõszerepben, és a Csapnivalóhoz, és a Levesben-hez képest nagyobb költségvetésû produkció, de kicsit szimplább is, de  azért mindenki szereti, mert el van találva. Hazánkban tv-ben lehetett látni. A  „The Big Picture" teljesen egyszerûen bemutatja, hogyan válik igazi „asshole"-lá egy fiatal filmrendezõ, ahogy elkezd kicsit összejönni neki a karrierje. Megnyert ugyanis egy díjat az isiben, és emiatt a szakma egybõl lecsapott rá, hogy itt az új tehetség, meg minden. Beindul a filmje, de elõtte végre kell hajtania néhány változtatást a forgatókönyvön, mégpedig eléggé súlyosakat, pl. eredetileg egy téli házban játszódna a film, és az a poén, hogy a végén esik a hó, három személy, két férfi, egy nõ. Aztán „megkérik" hogy legyen inkább fürdõruhás film, két nõ egy férfi .. 
Rossz hírek az újságbanA filmnek sok  valóságos vonatkozása van, a "így mûködik" alapon, de van direkt egyezés is a filmes világ eseményeivel. A történet pl. úgy megy  tovább, hogy valami botrány, meg illegális bizniszek miatt leváltják a filmstúdió addigi vezetõ producerét, és emiatt jó pár produkciót lefagyasztanak, felejtésre ítélnek.

 


Kevin Bacon, a hóeséses filmre gondol
Ez a dolog akkoriban az életben is megtörtént. 
A filmben Kevin produkcióját is elfelejtik. 
És így az egész karrierje jól lefagy. Hóeséses gömböcskét ebben a filmben szerepeltek talán a legtutibban. 
Alapvetõ az a jelenet is, amikor a barátját, és operatõrét megkéri, hogy szálljon ki a kocsiból, (ami egy Porsche), hogy nyugodtan telefonálhasson a kocsitelefonon. Aztán, amikor a barátja visszaül, és kérdi, hogy mi van a közös filmjükkel, Kevin megjegyzi, hogy már forgatja is, csak az operatõr más. Tulajdonképpen nagyon sok alapvetõ jelenet van benne, ami a filmes szakmába frissen bekerülõ rendezõk, illetve a siker ízét frissen megtapasztaló emberek mûködését sebészi pontossággal írja le. 
De, ha már itt tartunk, mindenképp meg kel említeni a negyedik nagy filmes „cult" film, a Játékos, ( The Player), ami azért különösen érdekes, mert nem filmrendezõ a fõszereplõje, hanem egy producer.
A JÁTÉKOS