nyomtatóbarát verzió
 


Angelina Jolie-t mint Acid Burnelőször a Hackers-ben láttuk. Egyáltalán nem volt semmi, "Acid Burn", teljesen különleges jelenséget képviselt. Közben láttuk még egy Rolling Stones videóban, az "Anybody seen my baby?"-ben, és ekkora már megtanultuk a nevét is. Angelina Jolie Voight 75-ben született, apja nem más, mint John Voight, akit legutóbb a Közellenségben láthatunk. 
Angelina 96-ban férjhez ment Jonny Lee Millerhez, a Hackers fiúsztárjához, (Crash Override, Zero Cool, két neve is volt a filmben). Az esküvőn fekete guminacit viselt, és fehér pólót, amire a férje nevét írta rá a saját vérével, óvatosan. De mindegy, mert időközben már el is váltak. A 99-es Golden Globe-on megnyerte a legjobb színésznőnek járó íjat egy televíziós filmben, a Gia c. HBO produkcióért, amely Gia Marie Carrangi, tragikus sorsú modellről szól, és most kezdte el vetíteni nálunk is az HBO. Gia Marie Carrangi heroinfüggő lett, és amikor azt leküzdötte, meghalt AIDS-ben, 26 éves korában. Valójában nem is akart modell lenni. Angelina egyébként belülről is jól ismerte a szakmát, hiszen profi modellként is dolgozott, és nem is keveset, NY-ban, Londonban, és Los Angelesben. Jolie 98-ban is nyert egy "globe"-ot, a George Wallace c. szintén televíziós filmben nyújtott alakításáért, mint legjobb mellékszereplőnő. Idén, a 2000-res Golden Globe-on az átadás első perceiben már meg is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, mégpedig a Girl Interrupted c. (mozi) filmért. A díjátadásra bátyjával érkezett, és amikor a színpadra szólították, Angelina magával cipelte oda is, mondván, hogy szeretné, ha a testvére látná, milyen innen nézni a dolgokat. A testvére, James Haven Voight, filmművészeti főiskolai hallgató, rendező szakon a USC nevű neves iskolában, és Angelina több filmjében is szerepelt, vagyis nem is kérdés, hogy miért vitte magával a Golden Globe színpadjára, be reklámozni akarta, amire ilyen formában nem igazán volt példa a showbiznisz történetében. Angelina az említett átadáson érdekes szürke hajat viselt, amely révén Julia Roberts (vöröses haj, vörös ruha) összeállításával holtversenyben simán az "est legjobb kinézető nője" díjat is átvehette volna. A Girl Interrupted-ben Winona Ryder a partnere. Leghamarabb pedig a Bone Collector-ben láthatjuk, (A Csontember), március 2.-ától. 

Sarah Polley
Sarah Polley nevét tulajdonképpen már a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendett Váratlan Utazás c. CBS és Disney Channel produkcióból is ismerhettük, (ő volt Sarah Stanley), és így azt mondhatjuk, hogy a szemünk láttára cseperedett fel. 21 éves, (79 január 8.-án született), de valójában már régi veteránnak számít a szakmában, hiszen első filmszereplésén már 4 éves korában túl esett, a One Magic Christmas c. nagyjáték filmben. Szerepelt a Münchausen Báró Kalandjaiban és  az Exotica c. Atom Egoyan filmben, majd a Sweet Hereafterben, (Eljövendő Szép Napok), az eXistenZ -ben, (amely szintén kanadai film, David Cronenberg filmje), na és a Go-ban, hogy csak az általunk is ismerteket említsük, (az összesen 28 filmben vagy televíziós produkcióban szerepelt már, és csak idén négy film jelenik meg, amelyben játszik).
Sarah Polley 11 éves korában veszítette el édesanyját, aki szereposztóként (csating director) dolgozott, amíg apja színész volt. Sarah valójában nem is színész, hanem író szeretne lenni, nagyon tudatos, és pengeagyú lány, és mi tagadás, eléggé ellenzéki is. Számos békés mozgalomnak aktivistája, de volt már olyan is, hogy televíziós talk-show-ban egy tüntetésről beszélt, amit egy bizonyos (?) kanadai film premiere ellen szerveztek, és a tüntetés során a rohamrendőrség közbelépett, és Sarah-nak is kiverték két fogát. Ilyen azért nem minden színésznővel történik meg, szerencsére. Hollywood-ot egyáltalán nem kedveli, a remek Go (Nyomás), c. filmben sem vett volna részt, ha nem nagyon alacsony költségvetésű, és ha nem nagyon jó a forgatókönyv, vagyis, ha nem látja benne az "indie" (independent) szellemet. De így is szenvedett, mint ős kanadai, hogy Hollywood-ban kellett forgatnia.

Heather Graham először a Bowfinger-ben vált nevezetessé számunkra, ez volt az a film, amely után szinte direkt meg kellett jegyeznünk a nevét. Pedig a Boogie Nights c. nagyon érdekes filmben, (amely a 70-es évek pornóiparáról készült meglehetősen elismert (és jó) film) ő játszotta a Skater Girl, (a koris csaj) szerepét, ami a külföldi kritikusok szerint lehengerlőbb alakítás volt, mint Mark Wahlberg, (a főszereplő), 30 centis kellék-pénisze, részünkről pedig ez az összehasonlítás még csak fel sem merült. ÉS akkor még nem beszéltünk pár évvel ezelőtti kedvencünkről, a Twin Peaks-ről, amit mostanában ugyan nem jut eszünkbe megnézni, de  kellemes emléket jelent, és aminek a vége az volt, hogy Cooper ügynök a tükörben azt mondja, "Annie, Annie, fogat akarok mosni". Nos, ez az Annie is Heather Graham volt. A titokzatos nő, aki egycsapásra elcsavarta Cooper ügynök fejét, amely fejet Audrey barátnőnk 28 részen keresztül hiába próbált fordulatra bírni. 
Heather Graham életrajzait olvasva az első dolog, ami eszünkbe jut az, hogy a Bowfinger nagyon-nagyon rá volt írva. (Mármint az a része, amit ő alakított). 
Heather a középiskolában szerepelt az Óz a Csodák Csodája c. film diákos és színpadi verziójában, és az egész iskolát sikerült meggyőznie arról, hogy ő a legtehetségesebb, és ezt a címet meg is kapta. Ez az iskola azonban, ellentétben Angelina Jolie-éval nem Los Angeles-ben volt, hanem Milwaukee-ban, (Visconsin-ben), (ahol született, 1970-ben), ahol azért laktak, mert az apja igazi FBI-ügynök volt, és ha belegondolunk ebbe a kis ténybe, szinte már látjuk is azt a beszélgetést, mely során kiderül David Lynch számára, hogy "ennek a bombázó színésznőnek valódi FBI-ügynök a papája", nem csoda, hogy ő lett Annie. 
Heather-t kirúgták az isiből, az UCLA-ből, ennek ellenére a Californiába való betelepülése egyáltalán nem volt sikertelen, csak nagyon-nagyon rázós volt. Teljesen azt a képzetet kelti bennünk, mintha a Bowfinger "egyszerű-agyú" színésznőjét, amit alakított, Steve Martin direkt róla írta volna. Ha már említettük a Twin Peaks-t, mit gondoltok, vajon járt Heather a Cooper ügynököt alakító Kyle MacLachlan-nel, a népszerű sorozat főszereplőjével? Természetesen igen, ha már ott volt. Járt a nála sokkal idősebb James Woods-sal is, amely kapcsolatra később a Mr. showbiz-nek adott interjújában úgy reflektált, hogy "utólag tényleg nem értem, mit csináltam, James nagyon érdekes ember, de nehéz elképzelni, hogy valaha is vele jártam, (pedig el is jegyezték egymást). 
Heather egyébként egy erősen katolikus családból származik, a szüleinek egyszer még az is megfordult a fejükben, hogy vajon nem lenne-e jó ötlet őt zárdába adni. Valószínűleg ebbe a tervbe kavart be a "legtehetségesebb" cím, amit pont jókor kapott meg iskolatársaitól. Heathernek nem volt könnyű eljutnia odáig, hogy a Spy Who Shagged Me (Kicsikém) női főszerepét megkapja. De ne értsétek félre, nem ezt a szerepet volt nehéz megkapnia, hanem egyáltalán befutni, hiszen több évig szinte névtelenül színészkedett a nagyvárosban, és csak a kitartása és a remek szereplései, és az, hogy ha kapott egy lehetőséget, mindig sokat hozott ki belőle juttatták el őt oda, ahol most van. Vegyük figyelembe , hogy sosem modellkedett, vagyis mindig  konkrétan színésznő akart lenni. És csak a kemény és gyerekes küzdés, és kitartó munka  választotta el őt végül egy egyszerűen bombázó színésznőjelölttől, és tette őt azzá, ami ő most, mindannyiunk kedvence.

recirk


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22