cspv logo
cspv szám: 54 / 03 tartalom
keresés

cikk cím T3 -  produkciós infók cikk cím Sziget-Elvonás cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím cikk cím

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 03 00342
film info
PREVIOUS articleNEXT article
2003-08-27

Terminator 3 - A Gépek Lázadása

T3 2003.

Amit a T3-ról tudni lehet ...
A Terminator 3- A Gépek Lázadása produkciós költsége 170 millió dollár volt, a reklámköltésekről nincsenek adataink. Ez a 170 millió dollár volt az eddigi legnagyobb "jóváhagyott költségvetés" Hollywoodban, voltak már ennél drágább filmek is, viszont a T3- büszkélkedhet eddig a legnagyobb jóváhagyott költségvetéssel, amit még a gyártás megkezdése előtt fogadtak el.

  • Eredetileg a kanadai Vancouverbe tervezték a forgatást, de az utolsó percben mégis átrakták Los Angelesbe. A hivatalos magyarázat szerint a Los Angeles-I stúdió végül mégiscsak helyet tudott adni a produkciónak, és ezért nem költözött a stáb, de a nem hivatalos elképzelések szerint Schwarzenegger kaliforniai kormányzói tervei is szerepet játszottak ebben, illetve az is, hogy az utóbbi időkben több kritika érte azokat az amerikai filmeket, amelyeket a szomszédos, és olcsóbb Kanadában forgattak, "menekülő produkcióknak" csúfolva ezeket.
  • John Connor szerepére Shane West neve is felmerült, Kate szerepére Claire Forlani-é, míg a T-X bőrébe Vin Dieselt, Famke Janssent, illetve Shaquille O'Nealt egyaránt elképzelték az alkotók.
  • A produkció titkos címe eredetileg a "York Square" volt.
  • Arnold Schwarzenegger lemondott 1.4 millió dollárról a gázsijából, azért, hogy ezzel biztosíthassa annak a jelenetnek a felvételét, amiben a daruskocsi belemegy egy üvegépületbe. A rendező aggódott emiatt a jelenet miatt, félt, hogy kicsúsznak emiatt az időből, és átlépik a költségvetést.
  • Kristanna Loken mintegy 6.8 kg izmot gyúrt magára a T-X szerepe kedvéért. Ezen kívül még egy pantomim kurzusra is beiratkozott, hogy jobban felkészülhessen a gyilkos gép szerepére. Mivel a T-X-nek igen kevés szövege van, Lokennek meg kellett tanulnia az arckifejezéseivel és testének mozdulataival kifejeznie a karakterét.
  • Edward Furlong ki nem fejtett "személyes problémák" miatt nem kapta meg John Connor szerepét, a különböző híresztelések szerint a 26 éves színész drog-problémája miatt esett ki a 3-ik filmből.
  • Schwarzenegger élete legnagyobb gázsiját kapta meg a T-101-es terminátor szerepéért, 30 millió dolláros fizetése nemcsak az ő eddigi pályáján, de általában véve, Hollywoodban is kiugróan soknak számít.
-ming li-
2003-08-27
cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15