Sziasztok, ez itt az évtized utolsó előtti Csapnivalója, az évezred utolsó Csapnivalóját 2000 decemberének végén olvashatjátok, fura, de így van. Reméljük, már mindent levajaztatok a szilveszteri szórakozással kapcsolatban, vagy ha nem, reméljük, hogy mégis jól fog elsülni, de ha esetleg mégsem, akkor reméljük, hogy nem csináltok belőle nagy ügyet. mindenekelőtt azonban reméljük, hogy megvettétek már a karácsonyi ajeszokat, vagy legalább van már valami terv.
Idén még láthatunk egy-két érdekes filmet a legújabbak közül:
December 16-án mutatja be az Intercom az Egérút c. magyar animációs filmet, ami a Macskafogó alkotóinak új rajz-játékfilmje, úgyis ritkán láthatunk jó animációs filmet, főképp másfél órásat.
ÍtéletnapPeter Hyams (Időzsaru) biztos, ami biztos, csinált egy ezredvégi szilveszteri filmet, könnyed témáját a címe is jelzi: Itéletnap. Schwarzenegger és Gabriel Byrne a főszereplők, Byrne maga a Sátán a filmben, Schwarzi pedig próbálja megmenteni az emberiséget az utolsó pillanatokban.
Kikapunk még egy romantikus-szerelmi filmet is, Séta a Holdon a címe, és 1969-ben játszódik, leginkább egy fiatal nő lelkében. Diane Lane a főszereplő.
Atom Egoyan kanadai rendező ’97-es filmje kerül nálunk bemutatásra decemberben, a címe: Eljövendő Szép NapokEljövendő Szép Napok, és az előzetes hírek szerint nagyon jó film. Egy kisvárosban egy tragikus buszbaleset történt, a film ennek hatásait mutatja a városka lakóban.
Az év végi bemutatókból nem hiányozhat még egy thriller-horror film, a Bosszúból jeles c. film egy gimnazista csajról szól, akinek konfliktusa támad a töritanárával, Mrs. Tingle-lel. Ha megadta volna az ötöst, nem lett volna szükség láncfűrészre...( ez csak vicc, nem ennyire horror a film).
Végül, ha nem is ajánljuk, de közöljük, hogy az Asterix és Obelix c. korszakos képregény felkerült a mozivászonra, és Depardieu-t láthatjuk benne idétlenkedni viking kosztümben, Laetitia Casta, az egyik legszebb modell is játszik benne. 
A Warner Brothers eladta 13 hektáros stúdióterületének majdnem teljes egészét a BA Studios-nak, amely a Sky Partners és Blackshare Capital ingatlan-befektetési vállalatok tulajdonát képezik. A stúdió-területen nem egyszerű parlagon heverő földeket, vagy azokon elszórt ingatlanokat kell érteni, hanem egy filmgyári területet, "kültéri műtermekkel", szabad földterületekkel, ahol hatalmas díszlet-komplexumokat lehet felépíteni és forgatni, épületekkel, amelyekben a gyártási folyamat sok-sok résztvevőjét lehet elhelyezni, stb. A Warner Brothers hang és utómunka stúdióit, amelyek ezeken a "területeken" helyezkednek el, nem érinti az adásvétel. Az eladott stúdió-területen még idén leáll a filmgyártás, az összes ezen a területen dolgozó ember elveszíti a munkáját. 
(Hollywood Reporter)
Néhai rendőrségi alkalmazottat, aki most bankrablásért börtönben ül azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el Notorius B.I.G. ellen a halálos kimenetelű merényletet, 97 március 7.én. Mint emlékeztek rá, Puff Daddy Notorius B.I.G halála után több számot is megjelentetett az emlékére. Ezek közül a legnépszerűbb a Sting szám, az "I'll be Missing You" átdolgozása, melyben Mary J. Blige, Notorius B.I.G. özvegye is énekel. Puff Daddy ennek a számnak a lemezeladásából származó bevétel egyetlen dollárját sem tette illetve teszi zsebre, az összes pénz az özvegy és a gyerekek számlájára kerül. B.I.G 24 éves volt, eredeti neve, Christopher Wallace. A nyomozók arra szeretnének választ kapni, hogy David Mack vajon tényleg összejátszott-e Marion "Suge" Knight-tal, a Death Row Records alapítójával, és hogy kapott-e tőle megbízást Cristopher Wallace meggyilkolására. Mint ismeretes, a merényletet a L.A-i  székhelyű Death Row Records és a Puff Daddy és B.I.G. féle NY-i rivális lemeztársaság között dúló viszály következményeként szokták tekinteni, csak úgy, mint a másik rap-merénylet áldozatának, Tupac Shakurnak a halálát. Az ügyet a Kennedy merénylethez hasonló homály fedi, mindenesetre az idei MTV Video Music Awards gáláján nagy eseménynek számított, amikor Tupac anyukája és B.I.G özvegye együtt léptek a pódiumra. 
A Spice Girls-t idén a legrosszabb együttesnek szavazták meg a londoni Smash Hits magazin olvasóitól, nem úgy, mint két évvel ezelőtt, amikor pont az Anglia legjobb zenekara címet kapta. A londoniak külön kegyetlensége, hogy itt még nem álltak meg, és egy Spice lányt külön is kiemeltek, mégpedig Mel C-t, mint a legrosszabb énekesnőt. Vannak még érdekes fordulatok a pop történelmében. Közben a híres és szintén londoni Madame Tussaud "Rock Circus"-ában az együttest viaszból kiöntötték, ami nem kis megtiszteltetés, hiszen az utolsó együttes, akivel azt Madame Tussaud megtette a Beatles volt, 1964-ben. Baby Spice szerint, akiről két éve még az egész világ azt hitte, hogy 19 éves, (egészen addig, amíg egy utaskísérő véletlenül bele nem pillantott az útlevelébe) már nem "girl power"-ről beszél, hanem "woman-power-ről", amit nagy tömegeknek már nem olyan egyszerű skandálni, mint a korábbi szlogent, de ezzel együtt jól hangzik. 
Soon-Yi Previn és Woody AllenWoody Allen és Mia Farrow gyerekéről, Seamus-ról kiderült, hogy csodagyerek. A 12 éves kisfiú négy éve nem látta az apját, akire nem is mint az apjára, hanem mint arra az emberre tekint, aki elcsábította a testvérét, Soon-Yi Previn-t, aki akkor 21 éves volt, és aki 97 karácsonyán összeházasodott Woody Allennel, és már van is egy 5 hónapos kislányuk. A Kisfiú jelentkezett a Columbia University-re, ahol ezt a hírt ugyan nem erősítették meg, de tény, hogy a felvételi nincs korhatárhoz kötve. Seamus, akit korábban Satchel-nek hívtak addig is a Massachusetts-i Simon's Rock College legfiatalabb növendéke, az iskola kifejezetten a nagyon tehetséges növendékek oktatására specializálódott.
(New York Daily News)
A televíziózásban kulcsszó az un. Nielsen index, ami a nézettségi indexet jelöli, (angolul "rating"). A Nielsen Media Research új területre tört be, a helyi televíziók területére, ahol eddig még nem alkalmazták a Nielsen féle nézettségi mutatókat. Boston az első város, ahol ez bevezetésre kerül, Boston az USA hatodik legnagyobb televíziós piaca, több mint 2 millió televíziós háztartással. A Nielsen féle nézettségmérő technológiát 1987-ben szabadalmaztatták. A technológia lényege, hogy egy televíziós háztartás, (vagyis több ember, különböző korok, és fizetések) összes tagjának tévénézését külön-külön monitorozzák. A tévéket és a távirányítókat "megbabrálják", és elhelyeznek a lakásban egy kis dobozt, amely a jeleket küldi a felmérés központjába. A nézettségi index "mintáiul" szolgáló emberek amikor tévét néznek, akkor is pénzt keresnek. A Nielsen Media Research  persze nem áll meg a Boston-i háztartásoknál, és a közeli jövőben további kilenc nagyváros helyi televizióira  terjesztik ki a szolgáltatásukat.
Steven Spielberg és Tom Hanks a Ryan Közlegény Megmentése után visszatérnek a forgatási helyszínre, Angliába és Írországba, egy újabb forgatás kedvéért. Ezúttal nem film, hanem tévésorozat, "Band of Brothers" címmel, Stephen Ambrose nagysikerű regényéből. A partraszállás napján szétszóródott és eltévedt 101-es légidesszant sorsát kísérhetjük majd végig, illetve az európai hadműveleteket összesen 11 órányi terjedelemben. A stáb egy  Hatfield-i reptéren fogja felépíteni a díszleteit 12 európai helyszínnek, a sorozat költségvetése 100 millió USD.

Mióta a TV3 pihenteti a Melroce Place-t, mert még nem vették meg a sorozat következő darabjait, azóta a legfőbb televíziós szórakozást a Jóbarátok c. sorozat jelenti, amelyet a TV2-n, illetve az HBO-n láthatunk. 
A Friends 1994-ben indult, és az USA-ban is fergeteges sikere van, Jennifer Aniston és Liza Kudrow a Friends nyomán lettek keresett színésznők. A következő számunkban írni fogunk a sorozatról, addig is annyit, hogy a Friends 22 perces darabjai felérnek egy teljes kétórás vígjáték tisztító hatásával. 


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19