"Am Pie"
Amerikai Pite (American Pie) 1999

A Pite színes, szinkronizált és amerikai. De elsősorban szexkomédia, Woody Allen Amit Tudni Akarsz a Szexről c. filmje nyomán. 
A mozikat és a filmeket elég változatos formában és elég sokmindenre lehet alkalmazni. A Pite mint film elég gyenge, de mint műsor eléggé kellemes élmény. Pszichológusok nem győznek elegendő szót szentelni annak, hogy a nevetés mennyire fontos dolog, és annak sem, hogy a szex mennyire központi téma. A Pite igaziból nem filmélményt ad, hanem valami olyasmit, mintha másfél órán keresztül szex-vicceket hallgattál volna. A Még Mindig Tudom Mit tettél Tavaly Nyáron, A Csaj Nem Jár Egyedül, kábé egy kategóriát alkotnak, mégis, a Még Mindig Tudom kicsit jobb, mert intenzívebb élményt ad. A Pite Kb. a Csaj Nem Jár Egyedül szintjén mozog, és mint filmet, vagy történetet össze sem lehet hasonlítani pl. a Kegyetlen Játékokkal, vagy a Drogosztaggal, vagy a Go -val, amit leghamarabb januártól lehet majd látni, de amikor kijössz a moziból (mert végülis ez számít, hogy mit tud a szolgáltatás) nem panaszkodsz, sőt egészen feldobódva érzed magad. Ez van. 
3 srác a 4-ből
Sokmindent lehet hallani a Pitéről előzetesen, hogy mennyire durva szexuális tartalommal bír, satöbbi, és mint mindig, kialakul egy előzetes kép az emberben, hogy kábé milyen lesz ez a film. Amit a moziban látsz, az mindenképp laposabb, mint amit vártál, leszámítva a szexet. Ez talán annak köszönhető, hogy a történet, ha egyáltalán történetnek lehet nevezni, ami benne van, teljesen el van hanyagolva. Négy darab srác elhatározza, hogy elveszíti a szüzességét, és mit gondoltok, mikor? Csak nem a szalagavató bál utáni éjszakán? Ó, igen, talált süllyedt. Ennyi a történet. Van három hetük, hogy felkészüljenek a dologra, mindenkinek külön stratégiája van, és ez már az, amit a történeten felül, vagy inkább a történet helyett nyújt a film. Négy különböző srác és négy különböző csaj, mindenki másképp csinálja, mindenki másképp akar "boldogulni". Van egy párunk, akik nagyon rég együtt járnak, és ha egy egyetemre mennének, lehet, hogy össze is házasodnának a közeli jövőben. De nem így van. A pár fiú tagja, Kevin, az egyetlen a négyfős pasicsapatból, aki egyáltalán jár valakivel, csak még ők sem feküdtek le egymással soha. Állandóan a tökéletes helyre és időre várnak, és egy kicsit nehezíti a helyzetet, hogy a lány, Vicky azelőtt-mielőtt mindig megkérdi, hogy Kevin szereti-e őt, mármint igazán. Szóval nehezen jutnak egyről a kettőre, nulláról az egyre. 
Jim
Akármilyen béna is az egész történet, az, hogy humoros formában emlékeztet a valóságra határozottan jól veszi ki magát, mert hiszen tényleg bepillantást nyerünk egy pár életébe, és tegyük hozzá egészen közelről, innen is jön a film "R" kategóriája, "Restricted"  - 17 éven aluliak egyáltalán nem nézhetik meg, még szülői felügyelet mellett sem, mármint az USA-ban. 
A film másik komolynak beharangozott nőalakja Nadia, aki a filmben egy Cseh származású csajt alakít, és ő a legjobban kinéző csaj a filmben. 
 
 
 
 INTERCOM

Jim és az apja - és az elhasznált pite
A külföldi akcentust a magyar szinkron mindig nagyon idegesítően adja elő, ez az akcentus-effekt a hetvenes évek óta semmit sem fejlődött, de ez van. Nadia, Shannon Elizabeth a film bombázója, szerepe azonban nagyon csekély, noha valószínűleg ő az első színésznő, aki maszturbálás-jelenetet ad elő a vásznon. Shannon Elizabeth a fotókon jobban néz ki, mint a filmben, vagyis amolyan modell-alkat, aki mint felület jól néz ki, vannak jó pillanatai, de jelenlétével nem tudja megtölteni a filmet. Nadia -Shannon Elizabeth - fotókon jobb ..A fotókon az MTV műsorvezetőjére, Edenre hasonlít nagyon, a filmben ehhez képest kevésbé jó csajt látunk, panaszra nincs okunk így sem, csak például Sarah Polley sokkal jobb. Shannon Elizabeth nem cseh származású, rendes amerikai színésznő, jelenleg L.A.-ben él. 
A másik srác a társaságban Finch, nagyon humoros karakter, arisztokrata nyelvet beszél koravén stílusban, nem szereti az iskolai wc-t használni, elegánsan tartja a konyakos poharakat. Persze felfedezhető az is, hogy a színész, (Eddie Kaye Thomas), száját a make-up osztály kicsit kirúzsozta, sőt, lehet, hogy nem is csak az övét, ami elég nyálas megoldás, és az is látszik, hogy Eddie Kaye Thomas rájátszott Rowan Atkinson-ra, hogy ezt a Finch karaktert létrehozza, de azért humoros. Finch úgy próbál becsajozni, hogy a fejét használja. Izgibbnél izgibb pletykákat dob piacra magáról, méreteiről, kalandjairól, meg ilyenek. A pletykákat egy lány, Jessica terjeszti róla, amiért Finch 200 dollárt tejelt neki. Jessica az isi hivatalos szex-guruja, szereti összehozni az embereket, lelkiismeret furdalása is volt, hogy azt a 200 dollcsit elfogadta, ezért cserébe vett egy whisky-s flaskát tele itallal neki, persze, csak 50 dollár értékben, és a további 150-et egy fülbevalóra költötte. 
Oz és Heather
A harmadik srác, Oz, (Chris Klein) azt a stratégiát választja, hogy beáll egy kórusba énekelni, mert ott sok a szende csaj, és így biztosan könnyen összejön neki valami, vagy valaki, például Heather, a kedves kicsi lány, Mena Suvari alakításában. Jim a negyedik vonalat képviseli, egyszerűen végigbénázza a filmet, ő tatja meg legközelebbről, hogy mi a hasonlóság egy nő belseje és egy pite között, és az ő ágyában jelenik meg Nadia, és neki van olyan törődő apja, aki folyton tanácsokkal látja el, és aki annyira vicces a film egészéhez képest, hogy a zárójelenetben is őt mutatják. 
A film címe onnan jön,  hogy "milyen egy nő belülről?", a válasz: mint egy pite. Keveset lehet mondani erről a filmről, de, mint már jeleztük, nem is igazán film, viszont szórakozásértéke van neki, ha nem is nagyon sok. Kuriózum, túllő a Keresd a Nőt zselés jelenetén, ha nem is vígjáték, illetve nevetés szintjén, hanem szexben, amire az "Am Pie" a hangsúlyt helyezi. Amolyan enyhe limonádé, kevés citrommal, szinte cukor nélkül, majdnem csapvíz, de ki mondta, hogy a csapvíz nem tud kicsit sem szórakoztató lenni?
-silent bob-
oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19