cspv logo
cspv szám: 33 / 01 tartalom
keresés

hírek Videók 1. Videók 2. Videók 3. Videók 4. Az Utolsó Hárem Az Alagút Süti, Nem Süti Doktor Szöszi Kardhal Amerikai Pite 2. Nexxt - Frau Plastic Chicken Show Paszport Sötét Ablak Reménytelen Gyilkosok Nyári Vakáció Eredendő Bûn Mortal Analizis - Végzetes Hipnózis Négybalkezes Mielőtt Leszáll Az Éj Amerika Kedvencei Köszi a Csokit ! Anna Mouglalis Mélyvíz Halálos Iramban A Panamai Szabó Atlantisz - Az Elveszett Birodalom

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 05 00062
PREVIOUS articleNEXT article
2001-12-08

Videók 3.

Ozark Henry Rescue Birth Marks Szeptember elején jelent meg az új Ozark Henry album. Ez az együttes a belga Piet Goddaer projektje, amely projekt mindenképp jobban sikerült a korábbiaknál (mert például kiadták lemezen).Ez az album az Ozark Henry pályafutásán belül is siker, mert állítólag sokkal jobban fogyasztható, mint két elődje. Ezzel együtt úgy tűnik, a kelleténél több másik együttesre emlékeztet minket egyszerre. Klasszikus neurotikus zene, a srác megmentésért sóvárog, de a klip eléggé jó. Fekete-fehér, szépen világított képek, de a poént a vívó-ruhába öltözött emberke vízalatti kardozása, vívódása képezi. Nagyon jól néz ki, ahogyan a víz alatt, karddal a kezében, buboréktengerben pörög az illető, tulajdonképpen a szkafanderes űrhajósok látványához legközelebb álló dolog ez a világon.

Air

How Does this make You Feel? 10 000 Hertz LegendA karácsonyi Idény (eddigi) legszebb klipjével az AIR rukkolt elő, szintén minimál stílusban. A stílusa minimál, de az eszközök nem. Egy modellt látunk, amint mit is csinál? Csak úgy ül, és próbál tudatára eszmélni. Nézi magát, reflektál saját létezésére, és teszi mindezt azért, mert éppen most rakják össze.

Ha nem is úgy, alkatrészekből, ahogy Björk All Is Full Of Love-jában történik, de darabokból. Mint akit felszeleteltek, és önmagához képest elcsúsztattak, szétcsúsztattak, olyan állapotban leledzik a modellnő. Mindez pedig kicsit kombinálva a súlytalanság érzetével, amit a jellegzetesen különleges hangulatú zene, és a lassan, monoton köröző kamera idéznek elő.

A modell tehát csodálkozva nézi, ahogy összerakódik, közben pedig a szám velejét képező zsötem-es férfihang érdeklődik, hogy milyen érzést vált ki a lányból, amiket mond. Mert közben folyamatosan beszél hozzá, pont úgy, ahogyan a Joy Ride (Kéjutazás) c. filmben beszél a férfi rádióján keresztül a nőhöz. Megy tehát a lamúr, a zsötem, közben pedig a lány egyre jobban épül. A szám közepén viszont elérkezik a fordulópont, amikor valamit valaki bekapcsol, talán a férfihang a lányt. Ekkor elkezdenek olvadni a vezetékek, tranzisztorok, elektroncsövek borulnak lángba, és mindennek a tetejébe, mint valami láva-folyam, megolvadt forrasztóón ömlik végig az áramkörökön.A lány ezalatt egyfajta dekonstrukción megy keresztül, megint elcsúsznak a darabjai, és szétesik, illetve a szétesés helyet újrarendeződik. A klip végén az egykori gyönyörű modell kicsit érdekes állapotban leledzik, már a feje sem a régi, egy hal kandikál ki a nyakából.

Ez a halfej viszont jóval közlékenyebb az egykori profi modell-fejecskénél, mert ő igenis megmondja, hogy milyen érzést vált ki belőle mindez. Az mondja, "tudod, mit? Úgy érzem, le kellene szoknod a dohányzásról ..". Nagyon profi klip.

Stained feat. Fred Durst

Outside Break the CycleBarátságos, kissé depis, de annál jobb szám, pont mint a Metallica Nothing Else Maters-je. A felállás is a szokásos, gyakorlatilag fel-"ülés", hiszen ott ülnek a színpadon, és pengetnek, meg énekelnek, ere van rávágva a tulajdonképpeni klip. Ez a klip olyan, mint egy 70-es évek rajzfilmje, amolyan végtelenített, elgondolkodtató történet. Ott van egy srác, megy a mezőn, lát egy kerítést, bekukucskál, ott játszik a zenekar. Hm, jól hangzik gondolja magában, és hozzálát, hogy leküzdje az akadályt, hogy átmásszon a kerítésen. Mindenféle trükkökkel próbálkozik, míg végül, nagy nehezen sikerül neki (ekkor már erősen közeledünk a klip végéhez), és ekkor jön az elgondolkodtató csattanó. Ahogy az énekes megmondta, úgy is lett: "ő a másikoldalon van", mindig a sráchoz képest. Vagyis nem volt értelme mászni. Kellemes klip, az ipari alpinisták kedvence.

folyt ...

2001-12-08
cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28