Vissza a jövőbe
- "Még a múlt században születtem, 1981-ben, 14. szülinapomon, szeptember 19. -én mutatták be a Phantom Menace-t,  akkor kezdtem a gimit, kellemes szeptember volt, napsütés, csajok, szabadság, meg minden ... " 1999-et írtunk .. és az INTERCOM hozta forgalomba 
- Mire emlékszel még?
 - Már a nyár is jól kezdődött, Március 25.-én, (elég korán), megbeszéltük, hogy elmegyünk moziba, az akkori új Tarantino-ra, a Jackie Brown-ra, akkor mutatta be, a UIP DUNA FILM, ezzel beindult az élet .. 
Gumiláb
Hogyan lesz valakiből sztár, de tényleg? Megtanul 90 színdarabot kívülről, és elmegy felvételizni, ott aztán szépen halad a tanulmányaival, majd egyszercsak nyílik az ajtó, és valaki bejön, hogy felfedezze? A minap valamelyik tv-csatornán ismerős arcokra lehetett bukkanni egy ősrégi filmben, címe "Gumiláb".   Főszerepben Kevin Bacon. És arra gondoltunk, hogy sztárrá válni sem lehet egyszerű. Zenés-táncos film, csajokkal, zsúrokkal táncparkettel, verekedésekkel, stb, tiszta beégés, elvetemült arcokat vágtak, szűk nadrágban pózoltak, stb. Büntető. Úgy látszik, legtöbben legalulról kezdik, Kivéve Drew Barrymore-t az ET-vel.  

 
Ami Kevin Bacon-t illeti, amióta ismerni lehet a nevét, nyilván azóta nincs köze a gumiláb féle produkciókhoz, most pedig éppenséggel egy egészen vaskos szerepet sikerült megcsípnie. Egy hatalmas költségvetésű Paul Verhoeven filmet. "Hollow man" lesz a címe, és áprilisban indul a forgatás. Csomó speciális effektus, komputeres trükkök, szóval drága film, partnernője pedig a szépséges Elisabeth Shue lesz, (Karate kölyök, Las Vegas: Végállomás), Kevin ex csaját alakítja. Egy harmadik társukkal közösen találják fel a láthatatlanságot, és Kevin vállalkozik, hogy próbálják ki nyugodtan rajta. Persze, elkezd visszaélni a hatalmával, és negatív hős lesz,  de a Pokoli lecke után már nem lepődünk meg. Kevin Baconnek azonban még ez sem elég a halhatatlansághoz, amikor a rendes emberek már pihennek, Kevin az öccsével második CD-jüket keveri, állítólag még rajongótáboruk is van.  A legjobba hozza ki belőled - (3  & 14. oldalon)
Ezalatt Matt Damon, és Ben Affleck azon fáradoznak, hogy kiírhassák az első filmre saját vállalatuk nevét, hogy "Pearl Street". Ez a film a "Third Wheel" lesz, (harmadik kerék, illetve a felesleges). Mivel (ők is) producelik a filmet, csak mellékszerepeket vállalnak be.  A főszereplő Jay Lacopo lesz, aki egyben a forgatókönyvet is írta, mint Matt és Dan a régi szép időkben. A film nagyon olcsó lesz, kevesebb, mint 10 millió, viszont még nincs meg a hazai forgalmazó. 
A saját filmes cég bevonása a produkcióba Bruce Willis-nek is szíve ügye, A tavalyi Bajnokok reggelije nyitotta meg nála a sort, a következő pedig a "Whole Nine Yards" (mind a kilenc yard) c. 40 milliós kém-film-vígjáték lesz, Mr. Willis egy tanúvédelmi program biztonságát élvező maffiózót alakít (ő "A Tulipán"), aki vidékre vonul, de sajnos vérdíjat tűznek ki a fejére, és így felborul a nyugalma. Jonathan Lynn rendezésében, akinek a Vinny az együgyű-t köszönhetjük. Amikor majd egyszer bemutatják nálunk a filmet, és ki lesz írva az (is), hogy "Flying Heart Film", az bizony Mr. Willis vállalatának a neve lesz. Legtöbb színésznek megvan a maga cége, és nem kis szó, ha a hatalmas stúdiók nemcsak gázsit fizetnek, hanem sikerül a film valamely jogaiból is részesülni, mint gyártó partnernek. Madonna cége pl. "Mad Guy Films", Michelle Pfeiffer-é "Via Rosa" névre hallgat, társa kislánya Olivia, sajátja pedig Rosa, innen jön.
Holnap 21, vagyis Oscar-nap. Szép dolog
látni, ahogy egy erőfeszítés elnyeri méltó jutalmát, hogy az egész világ elismeri az akadémia döntését, nem véletlenül ünnepélyes ez a ceremónia. Szerencsére ahogy a világ számára az egyesült ez a bizonyos akadémia a viszonyítási alap, ugyanúgy az akadémia is tiszteletben tartja a nézők ízlését. Hiszen a legjobb film utána úgy vonul be a történelembe, mint az év legjobb filmje, és nem mint "az év legjobb filmje az akadémia szerint". Idén a Ryan közlegény megmentése eléggé leegyszerűsítette a helyzetet. Ez persze, nem baleset, hanem egy minden közül kiemelkedő alkotás született. Azt is mindenki tudja, hogy Gwyneth lesz a legjobb női alakítás, és hogy Elia Kazan is megkapja az életmű díjat, mint pár évvel ezelőtt David Lean, egyszerűen, mert itt az ideje.  Többen már most látják maguk előtt a Ryan nyitó jelenetének díszleteit, és azt is tudni lehet, hogy Whoopi Goldberg milyen poént fog elsütni a Bug’s life kapcsán. Tök mindegy, az élményt az adja, hogy akkor történik. A műsor rögzítését maga az Akadémia intézi, nem adja ki a kezéből, a reklámokat is tüzetesen megvizsgálják, nehogy valami a minőséget rontsa. Az ABC televízió 37 millió dollárt fizet az akadémiának a műsor sugárzásáért, és jelenleg 2008-ig le is fixálták a közvetítés jogát. Az akadémia átlag 15 milliót szokott keresni a rendezvény alkalmával. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az ABC rosszul jár, hiszen 87 millióan szokták nézni, csak az USA-ban. oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16