v i d e ó k
Hooverphonic: Eden

Remek szám, finom éjszakai autózás klippel. 
Autóút, a talált tv a tetőcsomagtartónA csaj egy tévében "van", az út mentén, ott énekel, rendes kis good-bye hangulatban.   "Gondoltam rád valaha úgy, mint egy ellenségemre?" , meg ilyenek, mint aki túl van valamin, és nem érti, miért bántották. De nem is ez a lényeg, a zene elég jól hangzik és ez a tv-történet meg olyan jó, mint egy film. Két férfi szedi össze, és rárakják a tetőcsomagtartóra. Nem történik semmi, csak tankolnak egyet, de nagyon jól néz ki, mint a Lost highway, csak jobb. A lány a tévébenA csaj a tv-ben rendesen izolálva van, a két fej pedig csak halad a saját pályáján (haza). Megpróbálják beadni egy használt áru kereskedésbe, de a tulaj észreveszi, hogy van valami zűr a készülékkel - benne van a csaj. Vihetik tovább magukkal, tetőcsomagtartó ismét. Aztán út közben valahogy leesik. Hihetetlenül finom,  nehezen felejthető klip.
 
Underworld:  Push upstaires

Dermesztő tájAz Underworld-öt a Trainspotting óta nem kell bemutatni, a legbeindultabb zenék gyára. 
A "Push upstaires" jelenleg a legjobb zene és klip, azt lehet mondani. A klipben: természeti képek, hihetetlen lassú kamera-mozgással, gyönyörű, érintetlen "táj", a kamera nagyon finoman, és lassan nyomul előre a térben. Ezzel párhuzamosan, fekete-fehérben paranoid arcközelik.kersztül az üvegen A végén, fekete-fehér "táj", egy csávó rohan a kamera felé, majd keresztül ugrik egy üvegfalon, amit addig észre sem vettünk. Amilyen egyszerű, olyan hihetetlen. Az album címe Beaucoup Fish
 
Roxette Whish I could fly

A Hooverphonic-hoz hasonló autózáson alapuló videót láthatunk a Roxette-től. A klip még jobb is, mint a zene. Autózás a téli éjszakában, felezővonal, ezt látjuk, meg egy csomó, nagyon impresszív képet, alvó emberekről, himbálódzó-zseblámpa -szerűenmegvilágítva. 
autóútalvás
Nagyon jó klip, és nagyon nehezen felejthető.
A csaj fekete selyem háló-cuccban mászkál, és fetreng az ágyon, amit fekete selyem lepedő borít. Tulajdonképpen elég egyszerűen hangzik de annál sokkal jobb.Marie Fredricsson
Az egész nagyon szürreális, a védtelen, alvó emberekkel, és az álmatlan "Marie"-vel. Mintha valami álomkór sújtotta településen tennél egy túrát (zseblámpával).  Az egész olyan, mint egy tenger-alatti utazás, amikor a fény ráesik a mélyben lakó élőlényekre, és arrébb mennek, vissza a sötétbe.


 
 
 

... Jonas Akerlund rendezte, aki maga is svéd, és a Ray of light videóját is ő rendezte, meg a Smack my bitch up-ot is.  A Roxette Marie Fredricsson-t és Per Gessle-t jelenti, együtt. Jó kilenc éve sikerült legutóbb ilyen jó zenét és videót csinálniuk, Joyride volt a címe. De az, hogy ennyire nem voltak a csúcson, túlzás, hiszen közben eladtak 40 millió lemezt, ami elképesztő. Amikor elkezdték a pályájukat, (86), javasolták nekik, hogy próbálkozzanak simán svéd nyelven, senki nem sejtette, hogy ekkora sikerük lesz.
A videót hazai vizeken, Stockholmban forgatták, állítólag a kellékeseknek gondot okozott fekete selyem-lepedőt találni. 
have a nice day

 Sheryl Crow új videója, "anything but down", továbbra is az egyszerű stílusú klipek sorozatát nyomja. Nem túlságosan látványos, de jól néz ki, és nagyon könnyen megtapad az ember fejében. A koncepció, is elég jó, Sheryl kettőt alakít saját magából, két különböző A másik Sheryl merántotta a kötelet
szobában, amelyeknek szomszédosak a falai. Az egyik szobában lévő Sheryl kezére kötél van kötve, ami a másik Sheryl kezén végződik, amikor "egyikük" megmozdul, a másik kizökken. The globe sessions
 

Madonna  Ray of Light-ja egy éve kezdte, a Nothing really matters az ötödik videó, ami megjelent. Nagyon jó, és nagyon látványos klip, de ez egyáltalán nem meglepő. A klip érdekessége, hogy a Ray of light eredeti jelentését először ábrázolja, mármint azt, hogy Madonna megvilágosodott (ahogy ő mondja), és hogy ez az album egy sugár akar lenni ebből a fényből, vagyis tanítás. 
Idős japán nőként emlékezik vissza bohó fiatal-korára, mintha egy szentélyben állna, ahonnan már látni lehet a dolgokat, miközben fiatalkori verziója egy sötét folyosóban érzi jól magát. De nyilván ezerszer láttátok ti is. Egy dolog azonban így is, úgy is figyelemreméltó, hogy az album ennyi jó zenét tartalmaz, kíváncsian várjuk, melyik lesz a következő szám, amihez videót készít. 
Mellesleg, itt is van április, amikor el kellene kezdődnie a "Next best thing" c. film forgatásának, amiben Madonna megkéri a legjobb barátját, Rupert Everett-et, (aki az Álljon meg a nászmenetben Julia Roberts (2.) legjobb barátja volt), hogy ejtse teherbe, ami meg is történik, de Madonna (Annie) egy másik pasiba lesz szerelmes. 
Madonna mostanában annyira elfoglalt, hogy a tavaly óta ígérgetett koncert turnéját, (amire 9 éve nem került sor) egyre csak halasztgatja, a rajongói pedig már a legjobbra gondolnak, hogy bizonyára terhes ismét. Elfoglaltságai közt döntő súllyal szerepel lemezkiadó vállalata, a Maverick Records ügyeinek intézése. A Maverick ugyanis nem teljesen sajátja (még), de ép most vásárolja ki 20 millióért alapító-társát, amivel további húsz százalékhoz jut hozzá a 92-ben létrehozott cégből. A Maverick olyan nagymenőket tudhat magáénak, mint Alanis Morissette, Prodigy, szóval nem kis cég. Ja, és még egy dolgot kell megemlítenünk, ha már Madonnáról írunk, előző számunkban, éppen a videó-klipek közt írtunk William Orbit-ról, hogy jó zenét csinál. Nos, a Ray of Light-nak producere, és társművésze, Madonna direkt megkereste, hogy dolgozzanak együtt, hogy a hatása alá kerülhessen, és ez annyira jól sikerült, úgyhogy a Februári Grammy-díj  átadáson szerzet újdonsült zenei partnerével, a latin siker-sráccal, Ricky Martinnel folytatott megbeszéléseit is William Orbit felügyelete alatt futtatta. A Ricky Martin-ügyből május végén lesz album. 

-ED-
oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16