Hivatalosan szappanopera, gyakorlatilag azonban egy nagyon jó kis sorozat, sőt, a legprofibb stratégiai játék, az egyetlen sorozat, amit többen is nézünk. Évekkel ezelőtt Winona Ryder reklámozta be a Melrose Place-t, a Nyakunkon az élet  c. filmben (Ben Stiller). A barátnője részt vett egy AIDS-teszten (persze makk-egészségesen), és parázott, és elképzelte, "mi lenne, ha", és hozzá tette, hogy olyan, mintha kívülről nézné magát, mintha egy szereplő lenne a Melrose Place-ben. Aztán Winona megnyugtatta, és végül hozzá tette, hogy a Melrose Place az egyébként egy nagyon jó kis sorozat, és elnevették magukat. Jó film volt, a Melrose Place pedig tényleg jó sorozat. 
 

Mostanában már olyan fordulatokat produkál, hogy gondoltuk, "szólunk" az olvasóinknak is. A Melrose Place egy határozottan beindult találmány, a titka talán az, hogy nagyon is valóságos karakterekre épül, vagyis van köze az élethez, és hogy ami megtörténhet, az itt meg is történik, nagyon vidám, és nagyon szellemes módon. 

Maga a Melrose Place egy "társas-ház", amiben sokan laknak együtt, az összes szereplő karakter. Orvosok reklám-ügynökségi dolgozók, bártulajdonosok, csajok, stb. Vagyis, egy nagyon aktív réteg, akik elég sokat keresnek, de ezzel együtt tök valódi emberek. 

Ezek a karakterek szél-sebesen száguldanak végig  mindenféle változásokon. Egy-egy epizód olyan, mintha egy egész év történéseit foglalná össze. A Melrose Place-ben senki sem szent, és senki sem főszereplő, mindenki rossz fej és jó-fej egyszemélyben, egyszer így, egyszer úgy, de a szemétségeiket is ugyanúgy meg lehet érteni, de mindegy, mert úgysem drukkolsz egyiküknek sem. Csak nézed, és élvezed. A karakterek pedig a szemed előtt változnak. Ahány lehetséges oldala van egy embernek, azt mind bemutatják, és ahány féle helyzetben lehet egy ember, (fent és lent, vagy a kettő között), azt is.

Vegyük pl. csupán Elisson-t, a D&D reklámügynökség  munkatársa, eddigi legnagyobb szerelme Willie, aki szintén az MP-ben lakik.
Elisson
Pár hete, éppen kő-alkoholista lett, mert összejött egy sráccal, aki -mint valami latin szerető, de nem tudjuk, miből él egész pontosan- rávezette, hogy el kell lazulnia. Fontos lett volna, hogy megjelenjen a védelem tanújaként egyikreggel egy tárgyaláson, a barátnője, és szomszédja, (szintén a D&D -nél dolgozó Jo (lány) tárgyalásán, aki megölt egy maffiózót. 
Joe
Elisson teljesen használhatatlan formában jelent meg a tárgyaláson, és a barátnője, Jo el is veszítette a pert, és a maffiózótól származó gyermekét a hulla apa szüleinek ítélték. Aztán jött az elvonó, Amanda, (a D&D elnöke, és a Melrose Place tulajdonosa) ki is rúgta ezért. Willie folyton meglátogatta, odabent összebarátkozott egy csávóval, aki beleszerelmesedett, és ez segített neki, de még ugyanazon a részen belül elkezdte fenyegetni. Eközben a többi szereplő sem pihen, úgy bonyolítják az eseményeket, hogy annál jobban már nem is lehet. Az éremnek két oldala van, az MP szereplőinek is, szóval képzelj el vagy egy tucat szereplőt, akik folyamatosan váltogatják az oldalaikat! Ez aztán a "game". Aztán Elisson kijön, és Amanda visszaveszi dolgozni. Egy epizóddal később 
Amanda máris rákos beteg, meg fog halni. 
Amanda

Amanda a legcoolabb szereplő (talán). Mindig ő a platina-szőke picsa, aki "kő-geci".  Viszont a döntő pillanatban mindig a legbarátságosabb lépésre szánja el magát, és tulajdonképpen nagyon rendes csaj. Az agya úgy vág, mint a penge, és nem hagyja, hogy valaki az útjába álljon, vagy túljárjon az eszén.  Erre rákos beteg lesz, és halálos. Az egyik legfurább és legsúlyosabb szereplő, Michael, magyar hangja Józsa Imre, és beteges hazudozó, alapvetően gerinctelen (mégis tud rokonszenves is lenni).  A leépülő félben lévő Amanda kivel jön össze? Hát vele, Michaellel. Mellesleg ő a kezelő-orvosa. 


Elisson ezalatt szépen átveszi a D&D ügynökség vezetését, de Amandának véletlenül használ a terápia, és el is felejtheti azt a szót, hogy rák. És ekkor látjuk igazi formáját, ahogy Elissont szépen kikészíti, lealázza, és visszaszerzi tőle a legtutibb pozíciót. Mindezek nem hónapok, hanem röpke epizódok alatt következnek be, és tényleg olyan sűrűek a fordulatok, mint a záporeső. 
BOB- Miatta robbant fel az egész kóceráj
 
Az elmúlt két részben Kimberly,
 "Józsa Imre" volt felesége merőben Twin Peaks-es módon megszállottá válik, megszállja őt egy szakállas arc, akár Bob-nak is nevezhetnénk, szóval a gonosz. Rendesen, a tükörben is látja. És a legutóbbi részben a sorozat írói túlmentek minden határon, Kimberly aláaknázta a címadó épületet, a Melrose Place-t, és amikor mindenki menekülni akar, ő előmászik a távirányítóval és gyerekhangon közli, hogy ez nem az, amire gondoltok, majd hozzáteszi, hogy rosszabb .. és az egész épület a levegőbe röpül. (Természetesen ez is nagyon igényesen van kivitelezve.) Ez volt az egyetlen pillanat, amikor az összes MP lakó, és szereplő összetalálkozott az udvaron. Még halálos áldozat is volt. 
Kimberly  -robbanás közben
Jane, aki három résszel ezelőtt kirúgta a testvérét az üzletből, egy Tarantino-s fordulattal, felbérelt két modellt, hogy játsszák el, hogy maffiózók, és ajánljanak egy jó üzletet nekik, illetve a ruha-gyártó cégüknek, a testvére rá is bukik. Erre heroint találnak a harisnyás dobozokban, majd az egyik maffiózó bevallja, hogy titkos-FBI ügynök, össze is jön a tesó-val, és figyelmezteti, hogy két nap múlva leleplezik a heroinos maffiát, és hogy az üzletük is benne van, tehát nekik is annyi. Egyet tehet, ír egy levelet, amiben lemond minden jogról, és kilép a cégből, és eltűnik. Egy isten háta mögötti helyen, egy hamburgerárusnál kell jelentkeznie, van jelszó is, kérek egy bla-bla-bla (kimondhatatlan nevű) fánkot. Hajnaltól zárásig ott dekkol, és azt a bizonyos fánkot kéri, de hiába. Pár nap múlva előkerül, és látja, hogy a testvérével közös szalon él és virul. És ő ki van rúgva. Az ügynökök és maffiózók pedig a nővére modelljei. (ez a történet 45 perc alatt zajlott le. 
A legendás D&D - reklámügynökség székháza
Vagy két résszel később azonban a nővérét hatóságok dobják ki az üzletből, mert nem fizette ki a hitelezőket. No-munka, no üzlet, no meló, no pénz. A Meckenzie egy hatalmas divat-tervező cég, egyik emberük éppen a D&D -nél tesz látogatást, valami meló kapcsán,  Jane pedig mindent elkövet, hogy találkozzon vele. Amandát szó szerint fel kell borítania, hogy beszállhasson a liftbe a pasi mellé. Ugyanazon a részen belül mesés munkája van ismét. Még a pasival is összejön. A feleség odamegy a Melrose-ba, hogy elintézze ezt a viszonyt, nos, a robbanás egyetlen halálos áldozata ő lett.  Az epizód végére a csávó és Jane már szakító-félben vannak. (Az alkotók nem pihennek, hanem - sejtésünk szerint - szórakoznak. 

Ja, Elisson megvakult, szintén a robbanástól. (Egy időre). Most itt tartunk. Itt a nagy alkalom, hogy Te is tagja légy a hatalmas csapatnak, akik vasárnap 16.55 és 18.30 között sohasem érnek rá semmire, és még a telefont sem szívesen veszik fel. . A TV3-mat javasoljuk, az HBO-n már a későbbi epizódokat látni, ezért, ha nem a tv3-mas verziót nézed, lemaradsz vagy húsz, vagy negyven részről. Plusz a tv3-on egymás után két részt nyomnak, minden vasárnap. 
 


-yy-
oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16