hírek
jobb oldalt Váczy Román -(nyitáskor) Rudas Romkert
Az idei nyár már eddig is sok jóval hozakodott elő, (Sarah Michelle Gellar lett az MTV Movie Awards legjobb női főszereplője, plusz elég magas hőmérsékleteket lehet mérni, hogy csak a basic jó dolgokat említsük), de mindent üt a Rudas Romkert, az új "nyitott" szórakozóhely Budapesten. Kezdetben volt a Rác Kert, tavalyelőtt nyáron nyitott, és nagyon sikeresnek bizonyult, mind a közönség, mind a tulajdonosok részéről. Tavaly a Nincs Pardon megnyitotta "kabrió" változatát, követve a mintát, hogy híd lábánál kell ilyet csinálni, a Petőfi Hídnál. Idén még sokkal nagyobb pultokat installáltak a már-már nem is olyan zöld, inkább letaposott területen, és az éjszakai 6-os legritkábban negyedóránként szállítja az érdeklődő bulizni vágyó fiatalokat, egyre nagyobb mennyiségben, ami szinte már árt is minőségnek. Időközben a Városligetben is nyílt egy "nyitott" hely a Tilos gondozásában, sőt a Hajógyári Szigeten is, aminek a megnyitójára még mindig mindenki kellemesen emlékszik vissza. És amikor már azt hinnénk, hogy gyakorlatilag telített a piac, egyszercsak új versenyző lép a színre, a Rudas Romkert, a Rác Kert és az Erzsébet-híd tőszomszédságában, a Rudas Fürdő oldalában. Az új jövevény 16.-án, pénteken nyitotta meg magát, egy fura módon szeles napon, nem is igen vártunk sokat. Aztán jött a meglepetés, mégpedig üvegpoharak formájában. Odasétálsz a pulthoz, és olyan, mintha a nívót képviselő Oscar pultjához álltál volna be, barátságos és képzett személyzet, egyenpólóban, és a lányok, akiknek már kicsit felhalmozódtak a negatív élményeik a Rudas Romkert- nyitás idején (este 6)koktélokkal, illetve elsősorban a műanyagpoharakkal kapcsolatban a többi "nyitott" helyen, most paradicsomban találják magukat. És ha a lányok jól érzik magukat, az mindenkinek jó. A helyet elegáns kőkerítés veszi körül, és pozitív "beach-hangulat uralkodik", jó zenével, lampionokkal, kényelmes ülőkékkel, fotelokkal, valamint asztalnál való kiszolgálással. Ahogy a hely alapgondolatát mintegy két éve magában hordozó Halmer Tibor megfogalmazta, "egy kicsit olyan"pub-osra akartuk venni". Tök jó, csak akkor mennyibe fog kerülni egy sör? 250, ugyanúgy, mint a Rác-ban, és mint a Zöld Pardonban, bár az utóbbi helyen pár hete 280-ra "szökött" ez a tarifa. A Rudas Romkert Váczy Román keze nyomán nyerte el végső formáját.

Melegváltás
A legendás Radio B92, az MTV Free Your Mind-díjának 98-as kitüntetettje május 31-től a Tilos Rádió kötelékében produkál adást napi 30 percben, 22 órától. Mint ismeretes, a belgrádi Radio B92-t tavaly április 2.-án elfoglalta a Slobodan mociMilosevic-féle kormány. A B92 (Free B92) hónapokon belül felvette összes korábbi aktivitását, a Studio B csatornával kooperálva. Idén május 16.-án azonban a B2-92 formációt is bezárták. Azóta az ANEM rádiós hálózat segítségével sugároznak, (az ANEM Network több mint 30 szerb rádióállomást tömörít). A rádió remélhetőleg hamarosan képes lesz nonstop szatellit adásra. Addig is, interneten folyamatos adást produkál, Ukrajnában a Radio Inicijativa sugározza angolul, Budapesten pedig a Tilos Rádió, szerbül, 22-22.30-ig naponta. Teheti (a Tilos Rádió) mindezt augusztus 31-ig, amikor is megszűnik övé lenni az FM 98-as hullámhossz, és így gyakorlatilag pontosan olyan "hontalanná" válik, mint amilyen most a Radio B2-92 formáció. Amíg például a Pestiest rádiója (amely ugyanakkor nyert az ORTT pályázatán, februárban, amikor a Tilos veszített), az FM 96.8-as hullámhosszon vidáman kezdi meg működését július 1-től, a Tilos Rádiónak már nem kell sok napra hideg élelmet csomagolnia. Vár rá egy szeptemberi új pályázat, amelyen esetleg megnyerhet egy frekvenciát, és akkor legpozitívabb esetben 2001 elején kezdhet új életet, miután kispadon végignézte, ahogy pályatársai felosztják a piacot. A számos rádiócsatorna közül azért a Pestiest rádióját hoztuk fel ellenpéldaként, mert nyilvánvalóan ez lesz az a csatorna, amely hamarosan elmondhatja magáról, amit eddig a Tilos Rádió, hogy a fiatalok legnépszerűbb rádió-csatornája.

Giovanni Ribisi, aki, sajna, scientológiai pályára állt, Travolta és Cruise és még páran mások sorát gyarapítva, következő filmjét Cate Blanchett oldalán játssza, és az lesz a címe, hogy Heaven. A film rendezője a Ribisi - nagyon jó volt a  BrókerarcokbanLé Meg a Lola rendezője, Tom Tykwer, a filmet pedig Németországban és Olaszországban fogják forgatni, a néhai Krzysztof Kieslovsky utolsó forgatókönyve alapján. Kieslovsky a forgatókönyvet Krzysztof Piesiewicz-cel írta, és egy nőről szól, aki a saját kezébe ragadja a törvényt, miután a rendőrség nem reagál a kéréseire, hogy tartóztassák le a férfit, aki a férje halálát okozta. A nő hamarosan letartóztatásban találja magát, gyilkosság vádjával, ennek tetejébe még a rendőr Ribisi-be is beleszeret. A film Tom Tykwer első angol nyelvű filmje lesz, és 11 millióból készül a Miramax produkciójában.

Michael Jackson 150 darab tükröt távolított el a házából, (gyakorlatilag az összeset), hogy ne is legyen módja látnia saját arcát. A fura tettre a legutóbbi plasztikai műtétje sarkallta, mely során az orrát és az állát hozták helyre.

A 42 éves Sharon Stone anyuka lett, férjével, Phil Bronstein-nel egy újszülött kisfiút fogadott örökbe, aki a múlt hónapban született, Texas-ban, egy tinédzser lánytól, és a Roan Joseph Bronstein nevet kapta. A színésznő Beverly Hillsben lakik, és Sharon - gyönyörű, mint mindigmint a menő színészeknek, filmeseknek, neki is megvan a saját produkciós vállalata, amely a Chaos névre hallgat. Férje a San Francisco Examiner egyik szerkesztője. Sharon Stone a Ha a Párnám Beszélni Tudna 2. -ért, melyben Ellen DeGeneres' -t alakította, (Anne Hache szerelmét) alakította, Human Rights Campaign-től humanitáriánus díjat kapott. Roan Joseph Bronstein középső nevét Sharon Stone apjának emlékére kapta.

Schwarzenegger azt ígéri, hogy lesz Terminátor 3, jövőre. Azt is ígéri még, hogy hamarosan, miután James Cameronnal lefixálták a legutolsó részleteket is, komolyabb volumenű bejelentéssel fognak előhozakodni a filmet illetően. A fixálásra váró dolgok ilyen tételeket takarnak, mint a rendező, forgatókönyv, szóval a szokásosak - mondja Schwarzenegger, és hozzáteszi, hogy azt kívánja magának, hogy megint Cameronnal dolgozhasson. Érdekességképpen hozzátesszük, hogy Cameronnal gyakorlatilag mindenki utál dolgozni, egy súlyosan, betegesen erőszakos emberként gondolnak rá, aki képes a színészekkel, meg bárkivel teljesen megalázó módon viselkedni. Schwarzenegger valószínűleg elég nagy (és erős), hogy vele ez ne fordulhasson elő.

Uma Thurman a Lancome fő modellje lesz, a vezető kozmetikai cég korábban Isabella Rossellini-t, valamint Juliette Binoche-t alkalmazta ugyanerre a feladatkörre. Uma feladata az lesz, hogy felvegye a versenyt, illetve semlegesítse a másik nagy kozmetikai cég, az Estee Lauder Liz Hurley-jét, valamint a L'Oreal Milla Jovovich-át.

Az MTV Movie Awards-on több díjat is kapott tavalyi kedvencünk, a Kegyetlen játékok. De még ennél is kellemesebb hír, hogy lesz második része, 2001-ben. Nagyon szerettük volna látni, ahogy Kathryn túléli azt a borzasztó jelenetet a film végén, és ismét talpra áll, és most, hogy már sajnáltuk, esetleg örülhetünk, hogy majd ismét egészséges lesz, és visszatér a régi kerékvágásba, mint a Mechanikus Narancs Alex DeLarge karaktere is tette, és megint "gonosz" lesz, mint régen.
Hm, mint régen .. Roger Kumble valójában kicsit mást tartogat a számunkra: egy "előző részt". Kathryn és Sebastian pár évvel az első részben látott események előtti életébe pillanthatunk bele. Alig várjuk...

A Hallmark Entertainment Network 65 ország 14 millió háztartásában fogható, idén februártól már nálunk is több kábel végén megjelent, és most már a UPC révén mintegy félmillió háztartás számára kínálja Robert Halmi Sr. - Budapestensaját gyártású filmjeit. A Hallmark Entertainment évi 40-50 filmet gyárt, többségükben meseszerűeket, (mint Gulliver utazásai, Moby Dick, Alice Csodaországban). 94-ig Robert Halmi Sr. RHI Entertainment nevű cége működtette a különleges televíziós produkciós vállallatot, és csatornát, majd eladta a Hallmark Cards részére. A Hallmark filmekre definíció alapján is jellemző, hogy tv-filmek, azon belül viszont látványosak és klasszikusak és meseszerűek. A Hallmark Entertainment filmforgatás céljából tavaly 10 millió dollárt költött Magyarországon, és a jövőre nézve még komolyabb tervei vannak, beleértve stúdió, illetve műterem építését is. A magyar születésű Robert Halmi Sr. 1950-ben érkezett az USA-ba.

A Jó Barátok nyári szünetet tart, mind az HBO, mind a TV2 a régebbi részeket ismétli a nyár folyamán, amit természetesen sajnálunk, de reméljük, meglesz az a haszna, hogy sokan, akik a silány minőségű "Barátok Közt"-re asszociálva direkt nem nézték meg ezt a remek sorozatot, most kedvet kapnak, és velünk együtt várják majd a hétvégét. A TV2 egyébként, megfigyelhetően új arcát mutatja, (amióta a néhai TV3 sok-sok filmjét elosztották egymás közt az RTL Klub-bal), hiszen most már filmeket is lehet látni ezen a csatornán. Ezt változást a "Giga Filmek meg(a) sztárok" szlogenjével hirdeti, amihez rendes kis klipet is készítettek, ami az HBO hasonló célt szolgáló klipjére hasonlít, amely viszont az MTV saját-reklám klipjeit vehette mintaként (Mad About Music), sőt egyik ilyen klipnek az Apollo 440-től származó zenéjét is konkrétan. Élvezzük tehát a mozi-periódust aJó Barátok .. (Ross és Phoebe) kereskedelmi csatornáinkon, amíg lehet, mert a megfigyelők a "Big Brother"-hez merőben hasonlatos műsorok elterjedését jósolják, illetve azt, hogy a csatornák "versenyében" ez lesz a döntő terep, (és nem a filmek). Mindenesetre ha nem is várjuk a szeptembert, annyi öröm lesz benne, hogy két csatornán is felélednek majd a Jó Barátok.

A CBS, aki nemcsak a Big Brother-t, hanem a Survivor-t is műsorára tűzte, arra készül, hogy a záróadást, (amelyben a nyertest kihirdetik, aug 23.-án) megnövelt műsoridőben sugározza, másfél, vagy esetleg 2 óra terjedelemben. A szakembereik szerint egy harminc másodperces reklámhelyért ekkor akár 400-600 ezer dollárt is jelenthetnek, amilyen teljesítményre a Jó Barátok, vagy a Vészhelyzet képesek. A Survivor egy Borneo-i szigeten játszódik, és egy futam 13 epizódból áll, és már most sok olyan felvétel keletkezett, amikkel könnyedén ki lehet majd tölteni a megnövelt műsoridőt. (lásd még a "Reality TV"-vel foglalkozó cikkünket).

 

 

 

 


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21